'Parti içi kavgaya vakit yok'

CHP'nin eski Genel Sekreteri Önder Sav, CHP'nin parti içi kavgalarla geçirecek zamanı olmadığını söyledi.

Yayınlanma: 17.07.2012 - 12:20
Abone Ol google-news

CHP'nin Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen 34. Olağan Kurultayı'nda eski Genel Sekreter Önder, Hakkı Süha Okay ve Şahin Mengü salona birlikte girdi.

Eski Genel Sekreter Önder Sav, gazetecilerin ''Kurultaya gelip gelmeyeceğiniz merak konusuydu'' demesi üzerine, ''Niye merak konusu oluyor? 10 yılı aşkın süredir genel sekreterlik yaptım. Parti ile özdeşleşen isimlerden biriyim'' karşılığını verdi.

"Oradaki, hukuksuzluklara tepkiydi"

Tüzük kurultayı ile bu kurultayın birbirine benzetilmemesini isteyen Sav, ''O iş ayrıydı. Oradaki, hukuksuzluklara tepkiydi. Ama bu partinin olağan kurultayı. Elbette benim kurultayda bulunmam kadar doğal bir şey yok'' diye konuştu.

Türkiye'nin, toplumun güç dönemden geçtiğini, böyle bir dönemde iktidarın iyi bir çizgi izlemediğini öne süren Sav, başta yargı ve ordu olmak üzere pek çok konunun örselendiğini, yozlaştığını ifade etti. Sav, CHP'nin 34. Olağan Kurultayı'nı böyle bir dönemde yaptığını dile getirerek, bu nedenle önemli bir kurultay olduğunu söyledi.

''CHP'nin parti içi kavgayla vakit geçirecek zamanı yok''

Sav, başta genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere herkesin aklını, duygularının önüne geçirerek CHP'nin dışa dönük kavgasında nasıl bir yol haritası çizilmesi gerektiğini düşünmelerini istedi. Sav, CHP'nin parti içi iktidar kavgasıyla vakit geçirecek zamanı bulunmadığını bildirdi.

Bir gazetecinin, ''Birlik bütünlük mesajı mı?'' sorusuna Sav, ''Birlik, bütünlük, dayanışma, beraberlik. Ne derseniz deyin'' şeklinde yanıtladı. Ülkenin bir tehlike ile karşı karşıya bulunduğunu belirten Sav, demokrasiyi çoğaltarak, cumhuriyeti azaltmanın çok yanlış olduğunu kaydetti.

Sav, kurultay delegelerinin tarihin derinliklerinden gelen, cumhuriyeti kuran en köklü partinin üyesi olduklarını unutmamaları gerektiğini belirterek, tüzük kurultayındaki tatsızlıkların yaşanmamasını temenni etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler