Partiler seçim karargâhı kuruyor

Siyasi partiler Pazar günü yapılacak seçimleri, genel merkezlerinde kurdukları özel merkezler aracılığıyla izleyecek. Parti genel merkezlerinde basın için merkezler oluşturulurken, seçimleri parti genel merkezinde izleyecek vatandaşlar için de bölümler kurulacak.

Yayınlanma: 10.06.2011 - 06:56
Abone Ol google-news

12 Haziran akşamına en yoğun hazırlanan partilerin başında AKP geliyor. Başbakan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan mitinglerini adaylar ise seçim bölgelerinde çalışmalarını sürdürürken, parti genel merkezi de seçim gününe hazırlanıyor. Basın için seçim gününe özel basın merkezi oluşturulacak, seçim sonuçlarını ise kurulacak dev ekranla yansıtılacak. Seçim karargahında ayrıca bilgisayar, telefon, faks ve benzeri olanaklar da sağlanarak basının seçimi takip etmesi kolaylaştırılacak. AKP'de yurttaşlar ve partililer ise seçim sonuçlarını parti genel merkezinin dışına kurulacak ekranlarda izleyebilecek. Parti yöneticileri ve oyunu seçim bölgesi İstanbul Üsküdar'da kullanacak Başbakan Erdoğan, seçim sonuçlarını parti genel merkezinde takip edecek.
 

CHP'de seçim 600 bin kişilik kadro

CHP de seçim gecesine yoğun bir şekilde hazırlanıyor. 12 Haziran seçimlerinde sandık güvenliğini sağlamak amacıyla 600 bin kişilik kadro ile çalışacak CHP, sandık tutanaklarını tek tek kontrol edecek. Parti genel merkezinde seçim koordinasyon merkezi de kuran CHP'de, basın mensupları için de bilgisayar ve telefonların bulunduğu merkez oluşturuldu. Pazar günü genel merkeze gelecek vatandaşlar içinse binada düzenlemeler yapıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise seçim günü oy kullanacağı Ankara'da sonuçları bekleyecek.
 

Bahçeli kurmaylarıyla genel merkezde olacak

12 Haziran akşamı için seçim merkezi oluşturan bir diğer parti de MHP. Parti genel merkezinde seçim sonuçlarını takip etmek üzere seçim merkezi oluşturan MHP de il ve ilçelerden bildirilen sonuçları partililere duyuracak. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yarın gerçekleştireceği son mitinglerin ardından Ankara'ya gelecek. Oyunu Ankara'da kullanacak olan Bahçeli'nin seçim sonuçlarını kurmaylarıyla birlikte parti genel merkezinde takip etmesi bekleniyor.  AKP, CHP ve MHP'nin dışında seçimlere giren diğer siyasi partiler de genel merkezlerinde kurulacakları seçim merkezlerinde gelişmeleri takip edecek.
 

Partiler sonuçları anında görecek

Öte yandan Yüksek Seçim Kurulu'nun hazırladığı seçiminin sonuçlarını anında parti merkezlerine ulaştıracak sisteme göre de YSK'ya elektronik ortamda gönderilen sandık sonuçları, parti genel merkezlerinde de eş zamanlı olarak izlenebilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler