Partiye geri dönecek mi?

Mustafa Sarıgül'ü CHP'ye dönmesi için ikna etmeye çalıştığı iddia edilen CHP İstanbul milletvekili Aydın Ayaydın konuştu.

Yayınlanma: 06.12.2011 - 10:51
Abone Ol google-news

Her pazar Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’le kahvaltıda buluştuğu ve partiye dönmesi için baskı yaptığı iddia edilen İstanbul Milletvekilli Aydın Ayaydın sessizliğini Habertürk’e bozdu.

“CHP’de asla genel başkan sorunu yoktur. CHP’nin genel başkanı tartışmasız Kılıçdaroğlu’dur”
diyen Ayaydın “Sarıgül, 12 Haziran seçimlerinde benim ve partim için seçmenden oy istemiştir. CHP’nin İstanbul’da oylarını artırdığı tek ilçe Şişli olmuştur. Sarıgül’ün katkısı göz ardı edilemez” ifadesini kullandı. Ayaydın, “Aynı şehirde, aynı semtte yaşıyoruz. ‘Hiç buluşmadık’ dersem yalan söylemiş olurum. En son Ağustos ayında Hilton’da tesadüfen bir araya geldik. Kendisiyle yaptığım konuşmalar hakkında genel başkanı bilgilendirdim” diye konuştu.

Sarıgül’ü partiye davet edip etmediğine ilişkin soruyu ise “Böyle bir yetkiye sahip değilim. Bildiğim kadarıyla Sarıgül’ün de bu aşamada böyle bir talebi olmamıştır. Disiplin yoluyla ihraç edildiği için partiye üyeliği ancak genel başkan ve parti meclisinin onayıyla olabiliyor” diye yanıtlayan Ayaydın, Sarıgül’ün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını da şöyle değerlendirdi: “Sarıgül, başarılı bir belediye başkanı ve halka yakın bir isimdir. Böyle başarılı bir ismin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayımız olmasından mutluluk duyarım. Ama buna karar verecek olan sayın genel başkan ve genel merkezdir, ben değilim.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler