Patrik Bartholomeos Türkçe kitap yazdı: Sırla Yüz Yüze

Rum Ortodoks Patriği I. Bartholomeos’un Türkçe olarak kaleme aldığı ve ekolojik kriz başta olmak üzere çeşitli konularda görüşlerini içeren “Sırla Yüz Yüze” adını verdiği kitabı İstos Yayıncılık tarafından yayımlandı.

Yayınlanma: 15.11.2016 - 17:30
Abone Ol google-news

Patrik I. Bartholomeos’un “Günümüzün Gözüyle Ortodoksluğa Bakış” alt başlıklı kitabının editörlüklerini Haris Theodorelis-Rigas ve Seçkin Erdi yaptı. “Sırla Yüz Yüze” dünya üzerine yayılmış Ortodoks kiliselerinin birlik simgesi olan Patrik I. Bartholomeos, Türkçedeki ilk kitabı olma özelliği taşıyor. Kitabında Ortodoks Hıristiyanlığın zengin kültürünü anlatan Patrik I. Bartholomeos, iki bin yıllık tarih içinde takip ettiği izlerle Ortodoks ruhaniliği, teolojisi, doktrini, ibadeti ve sanatını anlatıyor. 
Patrik, kitapta ayrıca ona “Yeşil Patrik” ünvanını kazandıran doğayı koruma mücadelesi, ekolojik kriz, küreselleşme, yoksulluk, eşitsizlik, sosyal adalet, ırkçılık, milliyetçilik ve savaş gibi güncel tartışmalara Ortodoks Hıristiyanlık üzerinden bir bakış sunuyor. Patrik, Hıristiyan mezhepleri, İslam dünyası ve diğer dini gruplarla diyaloga ön ayak olmasıyla tanınır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler