Patriotların yerleri belli oldu

NATO, Almanya'nın Kahramanmaraş'a, Hollanda'nın Adana'ya ve ABD'nin Gaziantep'e Patriot yerleştireceğini duyurdu. Patriotların Aralık ayı sonunda Türkiye'de olacağı belirtildi.

Yayınlanma: 22.12.2012 - 07:45
Abone Ol google-news

NATO basın ofisinden yapılan açıklamada, sadece savunma amaçlı kullanılacak Patriot sistemlerinin yerleştirilmesinin birkaç hafta içinde tamamlanacağı belirtildi. NATO, Patriotların Türkiye'ye yönelik her türlü tehdidi caydırma, Türkiye toprakları ve halkını savunma ve NATO'nun güneydoğu sınırındaki tansiyonu düşürme amacıyla yerleştirildiğini bildirdi.Türkiye'ye gelecek toplam batarya sayısı ise 6 olarak belirlendi.

Heyet bugün Kahramanmaraş'tan ayrıldı

Öte yandan Türkiye'nin NATO'dan talep ettiği ve Almanya'da kabinenin gönderilmesini onayladığı patriot hava savunma sistemlerinin kurulumu için Kahramanmaraş'ta bulunan heyet, kentten ayrıldı.

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere 5 gün önce Kahramanmaraş'a gelen Alman heyeti, konakladıkları otelden sabah ayrılarak havaalanına gitti. Heyete, polis ekipleri eskortluk yaptı. Heyettekilerin, yanlarında getirdikleri teknik ekipmanları götürdükleri gözlendi. Heyetin, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçakla Adana'ya gittiği belirtildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler