Pavey'den pantolona ilginç yorum

CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, Meclis Anayasa Komisyonu'nda bayan vekillerin pantolon giymesine olanak tanıyan teklifin geçmesine, "Gecikmiş bir uygulamadır, buna bir şekilde vesile olduysam ne mutlu bana. Böyle bir uzlaşmayı benim protez bacağım da düşünemezdi" dedi.

Yayınlanma: 06.10.2011 - 14:35
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, TBMM Anayasa Komisyonu'nda, Genel Kurul'da bayan milletvekillerinin pantolon giymesine olanak tanıyan teklifin kabul edilmesi nedeniyle TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

"Böyle bir uzlaşmayı benim protez bacağım da düşünemezdi"

"Protez bacağımın bile düşünemeyeceği, hayal edemeyeceği kadar önem kazandığı ve böyle bir uzlaşma konusuna yol açacağını herhalde benim protez bacağım da düşünemezdi" diyen Pavey, düzenlemeyle birlikte kadın milletvekillerinin pantolon giyme özgürlüğüne kavuşacağını söyledi. Pavey, "Buna benim protez bacağım vesile oldu ise ki böyle görünüyor mutluluk duydum ama bir kere daha engelli sorunun ne kadar büyük olduğunu gösterdi" dedi. Pavey, söz konusu düzenlemenin kabul edilmesine, "Gecikmiş bir uygulamadır, buna bir şekilde vesile olduysam ne mutlu bana" diye konuştu.

Daha önceki işyerlerinde etek de giydiğini pantolon da giydiğini belirten Pavey, savaş alanlarında da çalıştığını, Cumhurbaşkanlığı saray ortamlarında da bulunduğunu ifade etti. "Hiçbir zaman bacağımdan gocunmadım, bu benim engelim ya da nasıl tarif ediyorsanız odur" diyen Pavey, şöyle devam etti:

"Ama bu fotoğraf benim hem memnun etti, uzlaşma alanı olması bana umut verdi Anayasa Komisyonunda ve Uzlaşma Komisyonunda inanılmaz derin konularla karşılaşılacak, umuyorum bu onun için iyi bir sembol olmuştur. Umarım her konuda böyle olur."

Pavey'in basın toplantısında yanında bulunan işaret dili tercümanı Berrak Fırat'da, işitme engelliler için çeviri yaptı. Bir basın mensubunun, "Bu uygulama devam edecek mi" sorusuna Pavey, "Mümkün olduğu kadar devam ettireceğim ama Genel Kurul'a işaret dili tercümanlarımızı sokma hakkımız yok. İşitme engelli vatandaşlarımız için Meclis içinde altyazı çalışması olması ve işaret dili tercümesi yapılmazı lazım" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler