Pera'da Latin Amerika filmleri

Pera Müzesi Film Etkinliği Pera Film, 16 -21 Ekim tarihleri arasında İstanbul Cervantes Enstitüsü ve Ekvator Büyükelçiliği işbirliğiyle 'Ekvator Sineması: Bir Seçki/Cine de Ecuador" programını sunuyor.

Yayınlanma: 17.10.2011 - 12:51
Abone Ol google-news

Seçkide, Ekvator’un son onbeş yılın en çok ilgi gören 5 bağımsız filmi; “Kemirgenler”, “Daha Ne Kadar”, “Marx ve Çıplak Bir Kadın Arasında”, “Ayak Takımı” ve “Cara ya da Cruz” yer alıyor. Yarın saat 20.00’de” Marx ve Çıplak Bir Kadın Arasında” filminin Ekvator Büyükelçisi’nin katılımıyla, özel ücretsiz gösterimi olacak. Programda yer alan filmlerTürkçe altyazılı olarak indirimli müze giriş biletiyle izlenebilir.


Kemirgenler
Yönetmen / Director: Sebastián Cordero
Ekvator/ Ecuador, 1999, 107’, Renkli / Color
Oyuncular / Cast: Alex Aspiazu, Simón Brauer, Marco Bustos, Cristina Dávila
İspanyolca; Türkçe altyazıyla / Spanish with Turkish subtitles

Ekvatorlu yönetmen Sebastian Cordero, Quito'nun yoksul kenar mahallelerinden birindeki bu kent draması ile sahneye giriş yapıyor. Salvado, yakın arkadaşı Marlon ile birlikte, otomobil tekerleği kapağı çalmak gibi ufak tefek suçlar işleyerek kendilerine uğraş yaratmaktadır. Salvado, dul babası ve bunak büyükannesi ile birlikte yaşayan bakir bir gençtir ve çok zengin bir ailenin kızı olan Carolina'dan hoşlanmaktadır. Salvado'nun hayatındaki her şey, azılı bir suçlu olan firari kuzeni Angel'in gelmesiyle alt üst olur.

Daha Ne Kadar
Yönetmen / Director: Tania Hermida
Ekvator / Ecuador, 2006, 92’, Renkli / Color
Oyuncular / Cast: Pancho Aguirre, Tania Martinez, Fausto Miño
İspanyolca; Türkçe altyazıyla / Spanish with Turkish subtitles

Esperanza ve Tristeza'nın her ikisinin de Cuenca'ya gitmesi gerekmektedir. Fakat ikilinin şansı yaver gitmez ve yeni başlayan işçi grevi yüzünden otobüsleri geç kalır. Otobüs ile hiçbir yere varamayacaklarına karar veren ikili, Cuenca'ya kadar otostop çekmeye karar verirler. İkili, yol boyunca birçok ilginç karakterle tanışır ve tüm bu karşılaştıkları insanlar bu yolculuğun esas amacını tekrar düşünmelerine sebep olur.


Marx ve Çıplak Bir Kadın Arasında
Yönetmen / Director: Camilo Luzuriaga
Ekvator Ecuador, 1995, 92’, Renkli / Color
Oyuncular / Cast: Felipe Teran, Aristides Vargas, Lissette Cabrera
İspanyolca; Türkçe altyazıyla / Spanish with Turkish subtitles

60'lı yıllarda gençler dünyayı değiştirebileceklerine inanırlardı; en azından dünyanın bazı bölgelerinde. Bu filmin de geçtiği Quito, Ekvator'da durum tam olarak böyle değildi. Dört karakter, Galo Gálvez, onun nişanlısı, Yazar ve Rosana, seks ve politika konuları üzerine bir kavga içindedirler ve bir türlü anlaşamamaktadırlar. Film aslında “gerçek”ler –bu ülkenin, Ekvator'un gerçekleri— üzerine bir kayıt mahiyetindedir. Film bir yandan Gálvez ve hayatının aşkı arasındaki trajik aşk hikayesinin iki farklı yüzünü anlatırken, bir yandan da Yazar ve zengin bir toprak sahibinin karısı olan Rosana arasındaki platonik ilişkiyi anlatır.


Ayak Takımı
Yönetmen / Director: Jorge Fegan, Nataly Valencia, Ana Cristina Franco, Diego Coral
Ekvator Ecuador, 2009, 73’, Renkli / Color
Oyuncular / Cast: Alegría Albán, Andrea Arízaga, Ruth Basante
İspanyolca; Türkçe altyazıyla / Spanish with Turkish subtitles

Ekvator'un gelecek vaat eden üç genç yönetmeninin üç farklı hikayesi ile anlatılan bu film bir takım dışlanmış karakterler ve onların zorlu ilişkilerine odaklanıyor. Hepimiz Helena'yı Çok Seviyoruz, kendine güvensiz genç Helena'dan bahseder. Helena kendini çok çirkin bulmaktadır ve bu sebeple Diego'nun kendisinden hoşlanmasının imkansız olduğunu düşünür. Fakat Diego, Helena'nın erkek arkadaşı olunca olaylar gelişir. Hayatın Darbeleri de dertli bir ilişki hakkındadır. Daniel, rinkte olmayı çok seven bir boksördür, fakat karısı Sofia, Daniel ve henüz doğmamış bebekleri için sürekli endişelenmektedir. Senin Buldukların ise üç farklı karakterin hikayesi: Eve dönüp ailevi bir sorunla yüzleşmemek için şehirde öylesine dolanan bir adam, bir otobüs durağında insanların veda edişlerini seyreden bir güvenlik memuru ve tekrar Helena.

Cara ya da Cruz
Yönetmen / Director: Camilo Luzuriaga
Ekvator Ecuador, 2003, 88’, Renkli / Color
Oyuncular / Cast: Valentina Pacheco, Marilú Vaca , Luis Vivanco
İspanyolca; Türkçe altyazıyla / Spanish with Turkish subtitles

Sekiz kadar erken bir yaşta yurt dışına gönderilen Virginia, yirmi beş yıl sonra doğduğu şehre, Quito'ya geri döner. En sonunda dul babası ve ikiz kız kardeşi Manuela ile bir araya gelmiştir. Kız kardeşi, kocası ve iki oğlu ile aile evinde yaşarken, dul babası huzur evinde kalmaktadır. Virginia kız kardeşine içini dökmeye başlar ve New York'ta yaşamanın ve ailesinden uzakta olmanın onu sorunlu aşk ilişkilerine ittiğini anlatır. Fakat Manuela'nın da kendine has sırları vardır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler