Peres'ten Obamaya kutlama

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, bugün ABD başkanlığı görevini devralacak olan Barack Obama'yı kutladı. Peres, Obama'nın yapıcı ve barış istediğini belirtirken, "diğerlerini" yıkım ve savaş istemekle suçladı.

Yayınlanma: 20.01.2009 - 14:21
Abone Ol google-news

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, tüm İsrail adına, Kudüs'ten Barack Obama'ya selamlarını gönderirken, görevinde başarılı olması için dua edeceğini söyledi. Peres, bugünü sadece Amerika için değil, tüm dünya için önemli ve tarihi bir gün olarak nitelendirdi, "Obama'nın seçimi, insanlığın en büyük adaletsizliklerinden birinin tarihi düzeltmesidir" dedi.

İsrail Cumhurbaşkanı, ordu radyosuna yaptığı açıklamada, Barack Obama'nın İran'la veya "belki Hamas" ile konuşma ihtimalinin kendisini endişelendirmediğini de belirtti. "Onunla konuştukları için istediklerini elde edebileceklerini sanmam" diyen Peres, Obama ile İran ve Hamas'ın amaçlarının çok farklı olduğunu da kaydetti.

Peres, Obama'nın yapıcı ve barış istediğini belirtirken, "diğerlerini" yıkım ve savaş istemekle suçladı. İsrail Cumhurbaşkanı, Amerikan halkının "farklı bir başkan" seçmesine rağmen, Amerika'nın tutumunda bir farklılık görmediğini de dile getirdi.

Peres, İran tehdidine karşı İsrail'in tek başına hareket etmemesi, uluslararası çabalar çerçevesinde davranması gerektiğini vurguladı. "İsrail'in İran konusunu tek başına omuzlamaması" gerektiğini de söyleyen Peres, "Eğer savaşa yalnız giderseniz, yalnız kalırsınız" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler