Petrol-iş üyesi işçilerden eylem

TÜPRAŞ Kırıkkale Rafinerisi Petrol-İş Sendikası üyesi işçiler, ocak ayından bu yana devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine eylem yaptı.

Yayınlanma: 09.06.2011 - 11:18
Abone Ol google-news

TÜPRAŞ Kırıkkale Rafinerisi R-1 giriş kapısı önünde toplanan ve aralarında sendika yöneticilerinin de bulunduğu grup, işbaşı yapmayarak,  işvereni protesto etti.

Giriş kapısında ellerinde sendika bayraklarıyla slogan atan eylemcilere seslenen Kırıkkale Petrol-İş Şube Başkanı Recep Sefer, eylemlerinin anlaşma sağlanıncaya kadar devam edeceğini söyledi.

TÜPRAŞ yönetimi ve Petrol-İş Sendika yetkililerinin anlaşamamasının gerçek amacının, Yüksek Hakem Kurulu'na gidilmesini sağlamak olduğunu belirten Sefer, şöyle konuştu:

''Yüksek Hakem Kurulu'nun vereceği kararı asla kabul edemeyiz. Toplu sözleşme görüşmeleri başladığından bu yana, 9 oturum gerçekleşti. Ücrette ve sözleşmenin yüklenici firmaların taşeron sınırlandırılması isteği, işe ilk girişte ücretin sözleşmeye yazılması ve ücretler dengesinin sağlanması gibi bazı idari maddelerinde anlaşma sağlanamadı. Arabulucu ile yapılan görüşmelerden de sonuç alınamadığından Kırıkkale, İzmit, İzmir ve Batman rafinerilerinde eylemler başlatıldı. Biz sözleşmenin masada bitirilmesinden yanayız. İşverenin olumlu adım atmasını bekliyoruz, önümüzdeki haftaya kadar olumlu gelişme olmaz ise eylemlerimiz artarak sürecek.''

Bugün saat 08.00-12.00 arasında işe giriş yapmayan TÜPRAŞ işçileri, 13.30'da iş başı yaptı.

İşçilere ayrıca CHP İl Başkanı Ziya Kavlak, CHP Merkez İlçe Başkanı Bülent Uslu, siyasi partilerin milletvekili adayları da ve diğer sendikaların temsilcileri de destek verdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler