"Piri Reis ve Deniz Haritacılığı Sergisi"

Türk Denizciliği'nin tanıtılıp sevdirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla İstanbul Deniz Müzesi Komutanlığı ve Güney Deniz Saha Komutanlığı tarafından İnciraltı'ndaki Ege Müze Gemisi'nde "Piri Reis ve Deniz Haritacılığı Sergisi" açıldı. Sergi 27 Şubat'a kadar gezilebilecek.

Yayınlanma: 12.01.2009 - 15:34
Abone Ol google-news

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından İnciraltı'nda müze haline dönüştürülen Ege Müze Gemisi'nde ''Piri Reis ve Deniz Haritacılığı Sergisi'' açıldı.

Serginin açılışına İzmir Valisi Cahit Kıraç, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Erdal Bucak, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Serginin açılış kurdelesini birlikte kesen Vali Kıraç, Koramiral Bucak ve Özkök, daha sonra sergiyi gezdi.

Deniz Kurmay Kıdemli Albay Osman Topallar, gazetecilere yaptığı açıklamada, serginin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından denizciliğin tanıtılması, sevdirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla düzenlendiğini, Piri Reis gibi Türk denizciliğinin öncülerinin eserlerinin burada bulunduğunu anlattı.

Denizciliğin Türkiye'de yaygınlaştırılmasını amaçladıklarını belirten Topallar, denizciliğe ışık tutan belgeleri halkla paylaşmak istediklerini dile getirdi.

Topallar, ''Bu maksatla halkımızı çocuklarını yanlarına alıp burayı gezmelerini istiyoruz. Sergide Piri Reis'in 1513-1528 yılları arasında yaptığı haritalar ile daha sonra yaptığı çalışmalar, yabancıların yaptığı haritalar ve çeşitli eserler var. Maksadımız 5-6 asır önce Türk denizciliğinin yükselmeye geçtiği dönemdeki eserleri halkımızla paylaşmak'' diye konuştu.

Albay Topallar, serginin 27 Şubat'a kadar salı hariç bütün günler 10.00-17.00 saatleri arasında gezilebileceğini sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler