Piskoposun eşi cinneti anlamakta zorlanıyor

Papalık Anadolu Temsilcisi olarak görev yaptığı İskenderun'da 11 gün önce özel şoförü Murat Altun (26) tarafından öldürülen İtalyan piskopos Luigi Padovese'nin erkek kardeşi Sandro ve de yengesi Liliana, cinayeti anlamakta zorlandıklarını belirttiler.

Yayınlanma: 14.06.2010 - 20:17
Abone Ol google-news

Sandro ve Liliana, Milano Katolik Kilisesi'nin resmi haber portalına verdikleri demeçte, katil zanlısı olarak tutuklanan Murat Altun'u şahsen çok iyi tanıdıklarını belirterek, "Cinayeti anlamak mümkün değil. Murat'ı iyi tanıyoruz. Son derece güvenilir, iyi ve dürüst biriydi. Cinnetten başka bir ihtimal aklımıza gelmiyor. Olanlar ancak böyle açıklanabilir" dediler.

Sandro ve Liliana, Murat Altun'un askere gidecek olmasından dolayı kaygılandığından da söz ederek, "Çok yakın bir süre önce Murat'ı burada evimizde misafir etmiştik. İzlanda'daki yanardağdan çıkan küller Milano'ya kadar ulaştığında bizim misafirimizdi. İtalya'ya Luigi'yle birlikte gelmişti. Son iki ay içerisinde ciddi bir depresyona girmişti. Askere gitme zamanı yaklaşmaktaydı. Bu da onun canını sıkmakta ve kaygılanmasına neden olmaktaydı. Zira o ailesinin tek destekçisi konumundaydı" diye konuştular.

Sandro Padovese'nin hanımı Liliana, bugün Milano Katedrali'nde düzenlenen cenaze ayiniyle uğurlanan Piskopos Padovese'nin İskenderun'da çok sevilen bir şahsiyet olduğunu da belirterek, "Son günlerde son derece yanlış şeyler, hatta çılgınca şeyler okuduk. Luigi orada herkes tarafından çok sevilen biriydi. Orada herkesin saygısını kazanmış biriydi" dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler