PKK kampları bombalandı

Diyarbakır'dan dün gece kalkan 8 F-16 savaş uçağı, Irak'ın kuzeyinde bulunan PKK hedeflerine hava operasyonu düzenledi. Operasyon yaklaşık 2 saat sürdü. Şırnak'ta düzenlenen operasyonda ise 5 terörist etkisiz hale getirildi.

Yayınlanma: 05.11.2012 - 08:48
Abone Ol google-news

Hava harekatında kış üslenmesi için Irak'ın kuzeyine geçen PKK'lı gruplar bombalandı.Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre, kışı geçirmek üzere Irak sınırını geçen PKK'lı bir terörist grubunun insansız hava aracı Heronlar tarafından tespit edilmesinin ardından, Diyarbakır'da bulunan 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'nda bulunan Pars olarak bilinen 181 ve Atmaca olarak bilinen 182'nci filoya bağlı 8 F-16 savaş uçağı, havalandı. Operasyona terörle mücadelede etkin bir şekilde görev yapan Pars filosunun adı kod olarak verildi. Türkiye'nın Kuzey Irak sınırına doğru yönelen savaşan şahinler, sınırdan geçiş yapan gruba bomba yağdırdı. Operasyonda ilk olarak kışı geçirmek için Türkiye'den Irak'ın kuzeyine geçmeye çalışan örgüt mensupları hedef alındı.

Şırnak'ta 5 terörist etkisiz hale getirildi

Şırnak Valiliği'nce yapılan açıklamada, Cudi Dağı bölgesinde, terör örgütü mensuplarına yönelik olarak 4 Kasım tarihinde düzenlenen operasyon sonucunda 5 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Açıklamada, operasyonların, halkın desteğiyle ve kararlılıkla devam ettiği de belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler