PKK Suriye sınırında kamp kurdu!

Terör örgütü PKK'nın, iç karışıklığın yaşandığı Suriye’de, Türkiye sınırındaki Resulyan ilçesinde yeni bir kamp kurduğu öne sürüldü.Türk savaş uçakları terör örgütü PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki Zap ve Hakurk bölgesindeki kamplarını havadan bombalarken, Türkiye sınırındaki topçu birlikleri de Hakurk bölgesindeki terörist hedefleri vurdu.

Yayınlanma: 23.11.2011 - 15:59
Abone Ol google-news

İstihbarat birimlerinin hazırladığı rapora göre yaklaşık 1 ay önce PKK’nın lider kadrosunda yer alan Suriyeli Fehman Hüseyin ve Cemil Bayık’ın kararıyla Suriye’nin Haseki kentine bağlı olan ve sınıra sıfır noktasındaki Şanlıurfa’ya birkaç kilometre mesafedeki Resulayn ilçesinin yüksek kesimlerinde örgüt kampı kuruldu.Kuruluş toplantısına Fehman Hüseyin ve Cemil Bayık’ın da katıldığı kampa, 150 silahlı örgüt mensubunun yerleştirildi. İstihbarat raporlarında, PKK’nın kış üstlenmesi öncesi Güneydoğu’nun sakin kentleri olarak bilinen Şanlıurfa, Adıyaman ve Gaziantep’te ses getirecek eylem yapmayı planladığını belirtilerek, güvenlik önlemlerinin üst seviyeye çıkarılması istendi.Gelişmelerin ardından Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi’ne kent merkezinden ve batı illerinden çok sayıda asker takviyesi yapıldı, birliklerin sızmalara karşı uyarıldığı sınır hattındaki devriye sayıları da artırıldı. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu beraberindeki kuvvet komutanları ile önceki gün Şanlıurfa’da sınır hattında incelemelerde bulunmuştu.


Hakurk ve Zap vuruldu

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) terör örgütü PKK’ya yönelik sınır ötesi hava operasyonları devam ediyor. Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin internet sitesi Pukmedya’da yeralan iddiaya göre, önceki gün Türk savaş uçakları PKK’nın Irak’ın kuzeyindeki Zap ve Hakurk bölgesindeki kamplarını havadan bombaladı. Zap bölgesindeki hava bombardımanında Berwari ,Dilka, Seyri, Zele ve Şiviyan bölgelerinin hedeflendiği belirtilirken, Hakurk bölgesindeki bombardımanda ise, uçakların Lolan, Xınere ve Koma Sor alanlarını bombalandığı açıklandı. Hava operasyonu gerçekleştiren savaş uçaklarının yanısıra Türkiye-Irak sınırında konuşlu bulunan topçu birliklerinin ise, Hakurk bölgesinde bulunan Geliye Reş ve Geliye Lolan alanını uzun menzilli toplarla vurduğu ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler