PKK yandaşları Berlin'i birbirine kattı

Almanya'nın başkenti Berlin'deki bir yürüyüşe PKK gölgesi düştü.

Yayınlanma: 26.11.2011 - 18:53
Abone Ol google-news

Kreuzberg’de "Polis ve Neonazi el ele, polis devletine ve faşizme hayır" sloganıyla düzenlenen yürüyüşe sonradan 2000 kadar PKK yandaşı dahil oldu.

CNNTürk'ten Erhan Merttürk'ün haberine göre, "Küçük İstanbul" olarak anılan Kreuzberg’den Alexanderplatz Meydanı'na kadar sürmesi planlanan yürüyüş, PKK’lı grubun pankart açması ve taşkınlık yapması sonrası polis tarafından yarıda kesilerek iptal edildi.

Polisten yapılan açıklamaya göre, söz konusu grup gösteri öncesinde de Kreuzberg'deki Türk esnafın dükkanlarına taş ve patlayıcı maddelerle saldırdı. Grubun polislere de taş attığı ve çok sayıda gözaltı olduğu bildiriliyor.

Berlin polisi geçen hafta PKK yanlısı bazı derneklerin yürüyüş başvurusunu geri çevirmişti. Göstericilerin Eyalet İdare Mahkemesi'ne yaptığı itiraz başvurusu da reddedilmişti.

Daha önce de Berlin İçişleri Dairesi, bu grubun Kürt azınlığın hakları için değil, PKK için propaganda yaptığı saptamasında bulunmuştu. Berlin İçişleri Senatörü Erhart Körting de gösteri hakkının terör örgütü propagandası yapanlar için geçerli olamayacağını kaydetti.

Avrupa genelinden gelen PKK yandaşlarının bugün Berlin’de gösteri yapması planlanıyordu. 30.000 kişinin katılması beklenen gösteriye Berlin Polisi izin vermese de çok sayıda otobüs polislerce şehrin girişinde durduruldu.  Bugünkü operasyon için 2000 polisin görev yaptığı belirtiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler