'PKK'nin dağ kadrosu tasfiye edilmeli'

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, "PKK'nın Kuzey Irak'taki dağ kadrosu tasfiye edilmeden ne terör sorununa ne de Kürt kökenli yurttaşlarımızın sorununa kalıcı bir çözüm bulunamayacağı gün gibi açığa çıkmıştır" dedi.

Yayınlanma: 20.10.2011 - 08:49
Abone Ol google-news

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, "Terör ateşi sadece düştüğü yeri değil, bütün Türkiye'yi baştan başa yakıp kavurdu. İnsanlarımız yine katledildi. Şimdi düşünme zamanı" dedi.

Türkiye'nin bu noktaya AKP Hükümeti'nin terör politikasındaki hatalarında ısrar etmesi sonucu geldiğini savunan Öztürk, şöyle dedi:
"PKK'nın Kuzey Irak'taki dağ kadrosu tasfiye edilmeden ne terör sorununa ne de Kürt kökenli yurttaşlarımızın sorununa kalıcı bir çözüm bulunamayacağı gün gibi açığa çıkmıştır. Bu devleti yöneten herkes biliyor ki PKK terör örgütünün hayatta kalmasını ve Kuzey Irak'taki vurucu gücünü muhafaza etmesini sağlayan ve örgüte Barzani vasıtasıyla moral ve maddi destek sağlayan güç ABD'dir. Amerika'nın Irak'ı işgal ettikten sonraki dönemde Türkiye'ye karşı ikiyüzlü siyaset izlediği gün gibi açığa çıkmıştır. ABD bir yandan PKK ile mücadelede Türkiye'nin yanında olduğu izlenimini verirken, öte yandan da PKK'nın tasfiyesi için gerekli desteği hiç bir zaman vermemiştir. Özellikle Türkiye'nin Kuzey Irak'ta etkin ve sonuç alacak nitelikte kara operasyonu yapmasını önlemiştir. Bu bağlamda ABD himayesine aldığı Barzani'nin de PKK'yı barındırmasına, korumasına, lojistik ihtiyaçlarının karşılamasında yardımcı olmasına destek vermiştir. Türkiye için yaşamsal nitelikteki konu, Türkiye Cumhuriyeti toprakları üzerinde Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt devletine benzeyen bir siyasi yapılanma kurmak amacıyla sürdürülen girişimlere karşı durmaktır. Anayasa tartışmaları ile zaman geçirmek değildir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler