PKK'nin grup lideri öldürüldü

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yapılan operasyonda, PKK'nin bölgedeki grup lideri öldürüldü.

Yayınlanma: 25.11.2012 - 19:20
Abone Ol google-news

Diyarbakır Valiliği’nden, PKK’ye yönelik düzenlenen operasyonun ayrıntılarıyla ilgili bir açıklama geldi. Operasyonda bir PKK'linin öldürüldüğü duyurulurken, ağır yaralanan ve çatışma alanından PKK'liler tarafından uzaklaştırılan başka bir teröristin de sonradan öldüğü belirtildi.

Diyarbakır Valiliği, ölen kişinin PKK/KCK'nin Dibek grubu lideri ‘Rojad’ kod adlı terörist olduğunu duyurdu. Valilik, ölen PKK'linin 2 Kasım'da Narlı Askeri Üs Bölgesi'ne yapılan saldırının planlayıcılarından olduğunu açıkladı.

 

İki terörist öldürüldü

Öte yandan Osmaniye Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Hasanbeyli ilçesi Karayiğitli köyü Çöplü sırtları bölgesinde yapılan arazi arama tarama faaliyetleri sırasında bölücü terör örgütü mensupları tespit edildi.

Yapılan ''dur'' ihtarına, ateşle karşılık verilmesi üzerine silahlı çatışma meydana geldiği belirtilen açıklamada, ''Çatışma sırasında 2 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiş, 5 adet M16 piyade tüfeği, 3 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet roketatar ve bu silahlara ait mühimmat ile örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Operasyonlar devam etmektedir'' ifadeleri kullanıldı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler