"PKK'ya karşı operasyonlarda yer almayız"

Kuzey Irak'taki Kürt Yönetimi Başkanlık Divanı Fuat Hüseyin, "Kürdistan bölgesinin PKK'ya karşı herhangi bir askeri plan yada operasyonda yer almayacağını açık bir biçimde dile getirdik" dedi.

Yayınlanma: 02.11.2009 - 08:28
Abone Ol google-news

Kuzey Irak'taki Kürt Yönetimi Başkanlık Divanı Fuat Hüseyin, Erbil'den yayın yapan AKnews'e Ahmet Davutoğlu'nun Kuzey Irak'taki Kürt Bölgesini yaptığı ziyareti değerlendirirken, Davutoğlu ile Mesut Barzani arasındaki toplantıyı "tarihi" olarak niteledi. Görüşmelerde Irak ile Türkiye ve Kürt Bölgesi ile Türkiye arasında birçok önemli konunun ele alındığını kaydeden Hüseyin, Kürt Yönetiminin, PKK'yi Kuzey Irak'tan çıkartmak için askeri operasyonlara angaje olmayacağının iletildiğini de söyledi. Hüseyin şöyle konuştu:
"Türkiye'nin Kürt nüfusuna yönelik açılımı ve bunu destekleme yolları toplantıda da görüşüldü. Kürt Bölgesi, PKK'ya karşı herhangi bir askeri plan yada operasyonda yer almayacağını açık bir biçimde dile getirdik ancak her siyasi çabaya desteğimizi de ifade ettik."


"Mesut Barzani'ye resmi davet yok"

Hüseyin, Kürt bölgesi ile Türkiye arasındaki ilişkilerin ilerlediğini ve karşılıklı ziyaretlerin çok normal olduğunu belirtirken Barzani'nin Türkiye ziyareti ile ilgili söylentiler konusunda ise "Başkan Barzani'nin Türkiye'yi ziyaret etmesi için resmi bir davet gönderilmedi" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler