Polis protestoculara müdahale etti

Tayland'da, devrik başbakan Taksin Şinavatra yanlısı ''Kırmızı Gömlekliler''in kapatılan televizyon kanalının yeniden yayına başlaması için binlerce protestocu harekete geçti. Polis, protestoculara müdahalede bulundu.

Yayınlanma: 09.04.2010 - 08:13
Abone Ol google-news

Tayland'da güvenlik güçlerinin, devrik başbakan Taksin Şinavatra yanlısı "Kırmızı Gömlekliler"in kapatılan televizyon kanalının yeniden yayına başlaması için harekete geçen binlerce protestocuya müdahale ettiği bildirildi.

AFP'nin muhabiri, polis ve askerden oluşan 4 bin güvenlik gücünün, televizyon binasının önünde toplanan göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı bomba ve tazyikli su kullandığını belirtti.

Ceza Mahkemesi'nden yapılan bir açıklamada da protestocuların önde gelen 3 lideri için tutuklama emri çıkarıldığını bildirdi.

Polisin verdiği sayıya göre, yaklaşık 12 bin "Kırmızı Gömlekli", Başbakan Abhisit Vejjajiva'nın istifasını ve Şinavatra yanlısı "Halk Kanalı"nın yeniden açılmasını istiyor.

Taylandlı yetkililer, devrik başbakan Taksin Şinavatra yanlısı ''Kırmızı Gömlekliler''in televizyonunu dün kapatmıştı.

Kırmızı Gömlekliler, mart ortasından beri mevcut hükümetin istifasını istiyor.

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta önceki gün, Şinavatra yanlılarının kısa süreliğine meclis bahçesini işgal etmesinin ardından kentte olağanüstü hal ilan edilmişti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler