Portekiz yarın greve gidiyor

Portekiz'de iki büyük işçi sendikasının anlaşmasıyla yarın genel greve gidiliyor.

Yayınlanma: 23.11.2011 - 17:30
Abone Ol google-news

Ekonomik krizde olan ve uluslararası mali yardım alan Portekiz'de, geçtiğimiz haziran ayındaki genel seçimler sonrasında göreve gelen muhafazakar sağ görüşlü hükümetin uyguladığı kemer sıkma politikalarına karşı greve gidilecek.

Sendika liderleri, genel greve katılımın çok yoğun olmasını beklerken, özellikle ulaştırma sektörünün ciddi sıkıntıya uğrayacağı belirtiliyor.

Lizbon ve Porto gibi büyük kentlerde metro ve otobüslerin en düşük seviyede çalışacağı, ülke genelindeki havaalanlarınında uçuşların hemen hemen hepsinin iptal olacağı ifade ediliyor. Birçok Avrupa ülkesi gibi İspanya'dan da Portekiz'e uçuşları bulunan havayolu şirketleri yarınki tüm uçuşlarını (toplamda 109) iptal etti.

Sendikalar, genel grevle bağlantılı olarak ülke genelinde 30 kadar gösteri organize ederken, halkı gösterilere katılmaya çağırdı.

Başbakan Pedro Passos Coelho'nun yönetimindeki Portekiz hükümeti, AB ve IMF'e vaat ettiği kamu açığını kapatmak için 2012 yılı bütçesinde, emeklilere ve memurlara ekstraları kaldıran, özel sektörde çalışma saatini yarım saat artıran, vergileri yükselten, devlet yatırımlarında ve sosyal harcamalarda kesintler yapan yeni önlemler öngörürken, bütçenin gelecek hafta mecliste kabul edilmesi bekleniyor.

Portekiz'de sendikalar, en son geçtiğimiz yıl yine 24 Kasım'da, bu kez o dönemdeki solcu hükümetin aldığı önlem paketlerine karşı genel greve gitmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler