Prof. Dr. Altun: Virüs için çevresel ilaçlamanın mantığı yok, ekolojik dengeyi bozuyor
Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, açık havada dezenfektan yoluyla ilaçlama yapmanın hiçbir anlamı olmadığını söyledi. Söz konusu ilaçlamayla doğaya zarar verildiğini belirten Altun, "Hastalık damlacık enfeksiyonu ile geçiyor. Dolayısıyla bu dezenfektanla çevrenin ilaçlanıyor olması çevresel hasara yol açıyor, ekolojik dengeyi bozuyor. Sonuçta bitkilere ve doğadaki canlılara zarar veriyor" dedi.

Edirne Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Altun, azalan vaka sayılarını ve normalleşme dönemini değerlendirdi. Özellikle Türkiye'de aşılama sayılarının hızlanması gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. Altun, açık havada dezenfektan ile ilaçlama yapmanın hiçbir anlamı olmadığını söyledi.
Çevrenin dezenfektanla ilaçlanmasının ekolojik dengeyi bozduğunu kaydeden Prof. Dr. Altun, sonuçta bitkiler ve doğadaki canlılara zarar verildiğini kaydetti. Prof. Dr. Altun, "Hastalık damlacık enfeksiyonu ile geçiyor. Dolayısıyla bu dezenfektanla çevrenin ilaçlanıyor olması çevresel hasara yol açıyor, ekolojik dengeyi bozuyor. Sonuçta bitkilere ve doğadaki canlılara zarar veriyor. Hiçbir anlamı yoktur. Evet, kapalı alanın ilaçlanması belli ölçülerde kabul edilebilir. Orada da zaten damlacık yoluyla geçen virüsün bir yüzeye teması varsa yapılabilir ama çevresel ilaçlama yapmanın hiçbir mantığı yok. Boşuna insan iş gücü kaybı ve ekonomik kayıp olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
'GÜNLÜK VAKA SAYISI 1200'ÜN ALTINA İNDİRİLMESİ GEREKİYOR'
Kapanma süreci sonrasında açılmaların kontrollü olması gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Altun, "Dünya Sağlık Örgütü'nün açıkladığı bir veri var, diyor ki son 1 hafta içerisinde 100 bin nüfusta 10 oranında görüldüğü takdirde. Bu şu anlama geliyor, günlük vaka sayısının 1200'ün altına indirilmesi gerekiyor. Eğer biz günlük vaka sayısını 1200'ün altına indirebilir ve bunu en az iki hafta süreyle sabit tutabilirsek, hastalığı kontrol altına alabilmiş gibi bir olasılığımız çıkacaktır" diye konuştu.
AŞILAMANIN HIZLI ŞEKİLDE YAPILMASI GEREKİYOR
Aşılamanın hızlı bir şekilde yapılması gerektiğinin de altını çizen Prof. Dr. Altun, "Bu aşamada artık ortaya çıkabilecek hızlı bir aşılamanın Eylül ayı sonu bitirildiği takdirde, toplumsal bir bulaş değil, küme bulaşı dediğimiz şeklinde seyredecek. Yani küçük gruplardaki küçük salgınlar şeklinde seyredecek. Çünkü bu hastalığın artık grip hastalığı gibi hayatımızın bir parçası olduğu gerçek. Dolayısıyla bu gerçekle hareket etmek gerekiyor" dedi.
Video Haberler
-
Sefo konserinde kavga: Alan 'boks ringine' döndü
-
Ankara'da apartman dairesinden 1 kamyonet çöp çıktı
-
Komşusunu yere yatırıp dakikalarca darbetti!
-
Reuters, Erdoğan'ın seçim planını açıkladı
-
'Önceden hazırlanan bir kumpas'
-
Gebze'de hareketli dakikalar
-
Direğe çarpan otomobilde sıkıştı, itfaiyeciler kurtardı
-
Halk otobüsünün açılan kapağı yayaya çarptı
-
Köprüden atladığı anlar kameraya yansıdı
-
Ölümden kıl payı döndüler! Son anda yetişti
En Çok Okunan Haberler
-
Yedi aydır korunuyorlar
-
12 bin isim var...
-
Sedat Peker'den yeni görüntü
-
Motorine indirim geliyor
-
Reuters, Erdoğan'ın seçim planını açıkladı
-
'İslamcı için din siyasettir'
-
Damada kadın iç çamaşırı giydirip, tasma taktılar
-
Ünlü ekonomistten kritik dolar kuru tahmini
-
Muhammed Nahya'dan Melih Gökçek'i kızdıracak video
-
Yandaş Ersoy ile Erdoğan'ın kuzeni birbirine girdi