Prof. Küçük ve Aydın tahliye edildi

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Prof. Yalçın Küçük ile Bağımsız Cumhuriyet Partisi (BCP) Genel Başkan Yardımcısı Engin Aydın tahliye edildi. Silivri Cezaevi’nden çıkan Küçük, eski davaları nedeniyle yeniden gözaltına alındı.

Yayınlanma: 22.01.2009 - 14:35
Abone Ol google-news

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Prof. Yalçın Küçük ve Bağımsız Cumhuriyet Partisi (BCP) Genel Başkan Yardımcısı Engin Aydın, avukatlarının itirazları üzerine mahkemece verilen tahliye kararının ardından dün akşam saatlerinde cezaevinden salıverildi.

Cezaevinden polislerce bir otomobile bindirilerek çıkartılan Küçük’ün hakkında 1994-95 yılları arasında açılan 17 ayrı basın davası nedeniyle gözaltına alınarak İstanbul Emniyeti'ne getirildiği öğrenildi.

Küçük'ün avukatı Hasan Fehmi Demir, müvekkili hakkındaki söz konusu davaların düştüğünü belirterek, “Esasında bir hukuk devletinde böyle bir uygulamanın yapılmaması gerekir. Şahsi fikrim odur ki Yalçın Küçük’ün özgürlüğü bir müddet daha sınırlandırılmıştır” dedi.  Demir, Küçük’ün gazetecilere iletilmesini istediği bir cümleyi söylemek istediğini belirterek, “Bu cumhuriyet savaşıdır. İçeride veya dışarıda bir şey fark etmez. Bu savaşa devam edeceğim” dediğini aktardı.

 

“Kelepçeyi hazmedemiyorum”

Cezaevi çıkışında bir açıklama yapan BCP Genel Başkan Yardımcısı Engin Aydın, hukukun üstünlüğüne her zaman inandığını belirterek, “Partizanlıklar Türkiye demokrasisine çok şeyler çektirdi. Bunlara bir son verilsin. Ve bu millet el ele  güzel günlere doğru yürüyebilsin” dedi.  Ergenekon terör örgütü üyeliğiyle suçlandığını belirten Aydın, siyasi mücadelesi ve bürokrasi yaşamında meşruiyet dışı hiçbir eyleminin olmadığını kaydetti. Cezaevinde 5 kişiyle birlikte kaldığını belirten Aydın, “Bir tek şeyi hazmedemiyorum. En sonunda kelepçe de takıldı kolumuza” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler