Profesörler ve doçentlere de tam gün

Tam Gün Yasası'nın TBMM'de kabul edilen 8 maddesine göre öğretim üyeleri, üniversitelerden başka yerde çalışamayacak. Tıp fakültesinde görevli öğretim üyeleri de tam gün çalışacak.

Profesörler ve doçentlere de tam gün
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 15.01.2010 - 12:26

Tam Gün Yasa Tasarısı’na göre, öğretim elemanları, yükseköğretim kurumlarından başka yerlerde ücretli veya ücretsiz, resmi veya özel başka herhangi bir iş göremeyecek, ek görev alamayacak, serbest meslek icra edemeyecek. Tasarının kanunlaşarak Resmi Gazete’de yayımlandığı tarihte, kısmi statüde görev yapan öğretim üyelerinden, yayım tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde talepte bulunanlar, devamlı statüye geçirilecek. Bu süre içerisinde talepte bulunmayanlar istifa etmiş sayılacak.

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Tam Gün Yasa Tasarısı’nın 1. Bölümü içinde yer alan 8 maddesi dün kabul edildi. Kabul edilen maddeler şöyle sıralanıyor:

Döner sermaye gelirleri: Personelin katkısıyla elde edilen döner sermaye gelirlerinden personele bir ayda yapılacak ek ödemenin tutarı, ilgili personelin bir ayda alacağı aylık, yan ödeme ve her türlü tazminat toplamının; klinik şefleri ile uzman tabip kadrosuna atanan profesör ve doçentlerde yüzde 800’ünü geçemeyecek.

Ödemelere sınırlama: Bu ödemeler; uzman tabip ve tıpta uzmanlık mevzuatında belirtilen dallarda uzman olanlarla uzman diş tabiplerinde yüzde 700, pratisyen tabip ve diş tabiplerinde yüzde 500, hastane müdürü ve eczacılarda yüzde 250, başhemşirelerde yüzde 200, diğer personelde ise yüzde 150 ile sınırlı olacak.

Fazla mesai: Nöbet hizmetleri hariç, mesai saatleri dışındaki çalışmalarından doğan katkılarına karşılık tabip ve uzmanlara, bu oranların yüzde 30’unu, diğer personele yüzde 20’sini geçmeyecek şekilde ayrıca ek ödeme yapılacak.

Tam gün çalışma: Tasarıya göre, öğretim elemanları, üniversitede devamlı statüde görev yapacak. Bu durumda, üniversitelerin tıp fakültelerinde görev yapan öğretim elemanları da tam gün çalışacak. Öğretim elemanları, bu kanun ile diğer kanunlarda belirlenen görevler ve telif hakları hariç olmak üzere, yükseköğretim kurumlarından başka yerlerde ücretli veya ücretsiz bir iş göremeyecek, ek görev alamayacak, serbest meslek icra edemeyecekler.

Ders süreleri: Öğretim üyesi, ihtiyaç halinde görevli olduğu üniversitede haftada asgari 10 saat ders verecek. Öğretim görevlisi ve okutmanlar ise haftada asgari 12 saat ders verecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler