PS4 Pro, Playstation satışlarını %200 arttırdı

Sony’nin güçlendirilmiş oyun konsolu Playstation 4 Pro 10 Kasım’da piyasaya çıkmasıyla birlikte oyunseverlerin gözdesi oldu. Konsol İngiltere’deki satışlarını tam %200 arttırdı.

Yayınlanma: 16.11.2016 - 20:45
Abone Ol google-news

Sony’nin uzun zamandır merakla beklenen oyun konsolu Playstation 4 Pro geçtiğimiz günlerde satışa çıkmıştı. Tüm dünya ile aynı anda Türkiye’de de satışa çıkan konsol ülkemizde yurt dışıyla neredeyse aynı fiyata satılmakta. 4K ve sanal gerçeklik deneyimiyle öne çıkan konsol klasik PS4’e göre  yaklaşık 2 kat performans artışı sağlıyor. Tüm Playstation oyunlarının PS4 uyumlu da olacağı PS4 Pro için klasik konsolda olmayan yüksek fps, yüksek çözünürlük, yüksek grafik detayları ve gelişmiş sanal gerçeklik deneyimi sunulacak. Sunulacak desteklerin tamamı geliştiricilerin kontrolünde olacak.
Gamespot’un haberine göre Sony’nin geliştirilmiş oyun konsolu PS4 Pro Birleşik Krallık ’ta satışa çıkar çıkmaz büyük bir ilgi ile karşılandı. Satışları %200 oranında arttıran konsol haftalık satış grafiklerini katlamış durumda.


Birleşik Krallık’taki Satışların %65’i Playstation 4 Pro
Birleşik Krallık’taki tüm PS4 satışlarının %65’i PS4 Pro iken sadece %35’lik kısım saf PS4 modelinde gerçekleşti. Haftalık bazdaki veriler dikkate alınarak paylaşılan verilerde PS4 Pro’nun çıkış haftası olması nedeniyle bu büyük fark normal görülmekte. İlerleyen haftalarda ise satışların küçük farklarla Pro modelinde olacağı düşünülüyor.
Sony’nin ezeli rakibi Microsoft karşısındaki üstünlüğü de tüm dünyada olduğu gibi devam ediyor. İngilitere’de Playstation 4 oyun konsolu Microsfot Xbox One karşısında önemli bir galibiyet elde etmiş durumda. Hem PS4 hem PS4 Slim hem de PS4 Pro satışları toplam Xbox One satışlarından %44 daha yüksek. Xbox One ve Xbox One S satışlarının birlikte hesaplandığı verilerde Sony’nin başarısını devam ettirdiği görülüyor.

Hyundai i10, Sınıfındaki Fark Yaratacak!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler