Reaktöre dördüncü parti yakıt verildi

Tahran'daki Tıp Araştırıma Reaktörü'ne dördüncü parti yakıt verildi.

Yayınlanma: 22.07.2012 - 15:59
Abone Ol google-news

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Firuddin Abbasi, ihtiyaçları kadar uranyumu yüzde 20 oranında zenginleştirdiklerini belirterek, dördüncü parti yakıtın Tahran'daki Tıp Araştırma Reaktörü'ne teslim edildiğini söyledi.

Abbasi, nükleer enerji faaliyetlerinde gelinen noktayla ilgili basına yaptığı açıklamada, uranyumu yüzde 20 oranında zenginleştirmeye devam ettiklerini, daha fazla ihtiyaç olmadığı için bu yüzdeyle yetindiklerini belirtti.

Uranyumun yüzde 20 zenginleştirilmesi işlemiyle elde edilen yakıtın dördüncü partisinin Tıp Araştırma Reaktörü'ne verildiğini kaydeden Abbasi, ''Reaktör'de araştırma ve radyoizotop üretimi şu anda devam ediyor'' dedi.

Abbasi, BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleriyle Almanya'dan oluşan 5 1 ülkeleriyle müzakerelere ilişkin olarak da ''yaptırımlara rağmen yine de her şatta müzakereleri olumlu karşıladıklarını'' ifade etti.
İran'ın barışçıl nükleer enerji elde etme hakkının resmen tanınması durumunda müzakerelerden olumlu sonuçlar alınacağına işaret eden Abbasi, nükleer silah peşinde olmadıklarını yineledi.

Abbasi, Batılı ülkeleri kastederek, ''Onlar İran'ın nükleer enerji faaliyetlerinin askeri olmadığını çok iyi biliyorlar'' diye konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler