Reyhanlı'da hayatını kaybeden Suriyeli sayısı 700'ü buldu

HATAY'ın Reyhanlı İlçesi’nde çeşitli nedenlerle yaşamını yitiren Suriyeliler için oluşturulan mezarlıkta, toprağa verilenlerin sayısı 700'ü buldu.

Yayınlanma: 23.05.2016 - 11:57
Abone Ol google-news

İç savaş nedeniyle, yaralı veya hasta olarak Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’ne getirilenlerden yaşamlarını yitirenler için Reyhanlı İlçesi Gültepe Mahallesi’nde mezarlık oluşturuldu. 2011 yılından bu yana yaşamını yitiren 700 Suriyeli'nin mezarı bulunan Reyhanlı’da, vatanlarına hasret ölenler arasında 8’inin sahipsiz olduğu belirlendi. Mezarlıkta, bazıları iç savaş nedeniyle yaralı olarak getirildikleri, ancak tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayanlar ile yaşadıkları Reyhanlı’da çeşitli nedenlerle ölen Suriyeliler'in cenazelerinin bulunduğu, bu kentte ölenlerin bir kısmının ise yakınları tarafından ülkelerinde toprağa verilmek üzre Suriye’ye götürüldüğü belirtildi.

Bu arada, Hatay Suriye Dostluk ve Kardeşlik Derneği yetkilileri, Reyhanlı’daki 700 Suriyeli'nin bulunduğu mezarlıkta bir ağaçlandırma yapmak istediklerini, bununla ilgili çalışmalara başladıklarını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler