Reyhanlı'yı protesto eden yurttaşa biber gazı

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bombalı saldırıları protesto eden grupla polis arasında arbede çıktı. Polis yurrtaşlara biber gazıyla müdahale etti.

Yayınlanma: 18.05.2013 - 10:19
Abone Ol google-news

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde 51 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıları protesto etmek için ilçe girişinde toplanan bin 500 kişilik grup, polis barikatıyla engellenmek istendi.

3 barikat aşan göstericilere güvenlik güçleri gaz bombası ile kalabalığı dağıtmak istedi.

İlçe girişinde saat 12.00'de toplanan CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl'ün de aralarında bulunduğu grup, gösteriye izin verilmeyince, polis barikatını aşarak, ara sokaklardan ilçe merkezine yürüdü.

Atatürk Caddesi'nde yeniden toplanan grubu durdurmak için kurulan polisin ikinci barikat da göstericiler tarafından aşıldı. İkinci patlamanın olduğu PTT binası meydanında güvenlik önlemi alan polise, göstericiler tepki gösterince, polis kalabalığı dağıtmak için gaz bombası kullandı. Sokaklarda polisin haricinde askerler de var.

Sloganlar

Yurttaşlar "Reyhanlı burada Tayyip nerede", "Katil ABD, işbirlikçi AKP", "Hükümet istifa", "AKP'nin polisi yıldıramaz bizleri" sloganları ile direnişini sürdürdü.

Döne Teyze'de alanda

Grubun içerisinde, katliamın ardından çekilen fotoğrafıyla simge haline gelen Döne Teyze de bulundu.

 

İlgili haberler için tıklayınız:

BOMBALI ÜÇÜNCÜ ARAÇ BULUNDU

REYHANLI'DA 4 GÖZALTI DAHA

 DÖNE TEYZE'NİN TOKAT GİBİ FERYADI


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler