Riekerink: Beraberliğe değil kazanmaya gidiyoruz

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Beşiktaş derbisi ile ilgili düzenlenen basın toplantısında cumartesi günkü maçla ilgili önemli sözler sarf etti. Hollandalı teknik adam, geçen ay Süper Kupa'yı kazanmalarının Beşiktaş'ı daha da motive edeceğini belirtti ancak, beraberlik amacı ile değil kazanma odaklı hazırlandıklarını söyledi.

Yayınlanma: 22.09.2016 - 14:39
Abone Ol google-news

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Beşiktaş derbisi ile ilgili düzenlenen basın toplantısında cumartesi günkü maçla ilgili önemli sözler sarf etti. Hollandalı teknik adam, geçen ay Süper Kupa'yı kazanmalarının Beşiktaş'ı daha da motive edeceğini belirtti ancak, beraberlik amacı ile değil kazanma odaklı hazırlandıklarını söyledi.

Hollandalı çalıştırıcı, medya mensuplarının sorularına şu yanıtları verdi:

"Son 7 aydır Galatasaray'ın hocasıyım. Bu tip derbileri daha önce yaşadım ve 2 kupa kazandık. Bu derbinin kulüp için neler ifade ettiğini biliyorum. Sadece 3 puan değil moral açısından, taraftar açısından, camia açısından çok önemli. Yeni bir statta ve rakibin evinde oynayacağız. Kazanmak için her şeyi yapacağız.

Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Bugün taraftarların maça gelip gelmeyeceği açıklanacak. Sonuçta biz taraftarları mutlu etmek, eğlendirmek için oynuyoruz. Deplasman maçında seyircinin olmaması maçın heyecanını olumsuz etkiler. Geçen hafta da gördük ki takımımız taraftarla bütünleştiğinde ne kadar güçlü bir ekip olduğumuzu gösterdi.

Transfer dönemi bitti aramıza sonradan katılan arkadaşlar oldu. Devamlı gelişiyoruz. Topun bizde kalmasını ve topu tutmaya çalışıyoruz. Beşiktaş maçında en büyük silahımız bu olmalı. Sabırlı bir şekilde top çevirir ve topa hakim olan taraf biz olur isek başarılı oluruz. Süper Kupa'yı kaybetmiş bir Beşiktaş var. Kendi sahalarında ilk derbiye çıkıyorlar. İlk dakikalarda baskılı olup, taraftarlarını arkalarına almak isteyeceklerdir. Bunu da konuştuk ve önlemlerimizi aldık.

DE JONG KADRODA OLMAYABİLİR

De Jong Kayseri maçında bir sakatlık geçirdi. İyileşme sürecini atlattı ve antrenmanlara çıkmaya başladı. Beşiktaş maçında 18 kişilik kadroda olacaktı. Ama aynı sakatlık bölgesinde bir sıkıntı daha yaşadı. Kendisi ile ilgili şüphelerim var. Beşiktaş maçında 18'e girecek mi girmeyecek mi belli değil. Kadroda olmayabilir.

Geniş bir kadroya sahibiz. Geniş kadro olmasını istedik. Bu seviyede mücadele ediyorsanız böyle geniş kadronuz olmanız gerekir. Rekabet ediyoruz ve güçlü rakiplerimiz var. Zaman zaman sakatlıklar oluyor. Aramızda olmayan oyunculara karşın, ilk 11'de olan oyuncularıma güvenim sonsuz. Rize maçından önce takımıma şunu söyledim. Bu maçın sonunda kupa yok. Bu maçı seyirciniz için, futbola aşkınız için, kendiniz için oynayacaksınız dedim. Bu maçta da taraftarlarla bütünleştik ve güzel bir galibiyet geldi. Derbi için ekstra bir motivasyona gerek yok. Futbola ve oyuna olan aşkla herkes tutku ile işini yapacak.

Süper kupa maçında eşit iki takım vardı maçtaki görüntüye göre. Sonuçta kupayı biz kazandık. Rakibimize saygı duyuyoruz. Geçen sene bir hakikat var ki aramızda 28 puanlık fark vardı. Ama bu sezon farklı ve kendimize güvenimiz tam.

SNEİJDER VERDİĞİM GÖREVİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPIYOR

Jan Olde Riekerink vatandaşı Sneijder ile ilgili soruya ise şu yanıtı verdi:
"Sneijder in en önemli özelliklerinden biri gol atması. Ama benim saha içinde ona verdiğim ilk görev orta alanda oyunu yönlendirmesi. Bunu da en iyi şekilde yapıyor. Ayrıca savunmaya destek vermesi gerekiyor bunu da yapıyor. Gol atması güzel ama bizim istediklerimizi yapıyor önemli olan bu.
Çok zor bir maça gidiyoruz. Neden zor olduğunu da biliyoruz. Süper Kupa'da kazandık bunun için ekstra motive olacaklardır. Kendi statlarında ilk derbiyi oynayacaklar. Taraftarın maça gidişi ile ilgili olumlu karar alınır ve taraftarımızı yanımızda görürsek daha iyi olacaktır. Biz kazanmak istiyoruz amacımız kazanmak ve takımıma güveniyorum. Maçın şartları neler getirir önceden bilinmez. Beraberliği kabul edemem ve amacımız orada galip gelmek. "


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler