Roboski 268 haftadır adalet bekliyor

Roboski’de 28 Aralık 2011’de 19’u çocuk 34 kişinin savaş uçakları tarafından bombalanarak öldürülmesinin üzerinden 5 yıl geçti. Roboskili aileler her perşembe olduğu gibi bugün de bombardımanda kaybettikleri yakınlarının mezarlarının başında bir araya geldi.

Yayınlanma: 16.02.2017 - 17:10
Abone Ol google-news

268. kez düzenlenen etkinlikte adalet talep edildi.OHAL kapsamında çıkarılan KHK’lerle faaliyetlerine son verilen Roboski Derneği’nin başkanı Veli Encü, mezarlıkta aileler adına basın açıklaması yaptı.

Encü, “ Tarihin en büyük zulmlerinden biri olan bu katliam kendi içinde hak ile haksızlığın mücadelesini barındırıyor. Hakkın yanında yer alıp her tarafa adalet talebimizi ulaştırmaya çalışırken ne yazık ki sesimiz kısılmaya, özgürlüğümüze engel konulmaya çalışılıyor. Bu köyde katliamdan bu yana her Perşembe çocuklarımızın mezarı başında yaptığımız açıklamaları engellemeye çalışan yöneticilerin bu haksız uygulamaya bir an önce son vermesi gerekiyor.Mezarlık ziyaretimizi drone ile sabote etmek, bizleri bu uygulamalar ile korkutmaya çalışmak katliam politikasının devamı niteliğindedir. Barışçıl bir şekilde adalet talebine dayalı bu Perşembe buluşmaları Roboski'ye adalet gelene kadar devam edecektir” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon