Roman çalıştayı başladı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Namık Ata, Roman vatandaşlarının iş gücüne katılımları için mesleki beceriyle donatılmaları ve kaliteli işle tatmin edici bir gelire kavuşmalarının önem taşıdığını söyledi.
AB'ye üyelik ve katılım müzakereleri çerçevesinde Roman vatandaşların iş gücü piyasasına daha fazla entegre olabilmelerine yönelik yapılabileceklerin ele alındığı ''Roman Vatandaşlarımızın İş gücü Piyasasına Entegrasyonları Çalıştayı'' İzmir'de başladı.
Avrupa Komisyonu İstihdam Sosyal İşler ve İçerme Genel Müdürlüğü ile İŞKUR işbirliğiyle düzenlenen çalıştaya, Türk ve yabancı çok sayıda uzman ile Roman derneklerinin temsilcileri katılıyor.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Namık Ata, açılışta yaptığı konuşmada, son yıllarda istihdamda dezavantajlı gruplar ile bu grupların sorunlarının çözümüne yönelik çalışmaların yapıldığını, Roman vatandaşların Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'de bu dezavantajlı gruplar arasında ön sırada yer aldıklarını söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in girişimiyle 10 Aralık 2009'da çeşitli Roman gruplarının katılımıyla düzenlediği Roman Çalıştayı'nın, Roman yurttaşların sorunlarının tartışılmasında önemli rol oynadığını vurgulayan Ata, şöyle konuştu:
''Roman vatandaşların Türkiye'de istihdama dahil edilmelerini sağlamak için özel tedbir ve araçlar gerekmektedir. Romanların iş gücü piyasasına daha eşit şartlara sahip olarak katılmasını sağlamak ve bu konudaki engellerle mücadele etmek bakanlığımızın öncelikli görev alanlarından biridir. Roman vatandaşlarımıza sunulacak en önemli hizmet, onları piyasada karşılığı olan bir mesleki beceriyle donatmak ve böylece kaliteli bir işe ve tatmin edici bir gelire kavuşturmak olmalıdır. Bakanlığımız hem İŞKUR aracılığı ile hem de AB tarafından 'Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı' adı altında ülkemize sağlanmakta olan fonların kullanımında bu hassasiyetin göz önünde bulundurulmasına büyük özen göstermektedir.''
Romanlarda çocuk işçiliğinin yaygınlığına işaret eden Ata, Roman çocukların eğitime ve sosyal yaşama katılmaları için ailelerine maddi desteği de içeren çalışmalar yürütüldüğünü de belirtti.
Ata, Roman vatandaşların kalıcı işe sahip olmaları için mesleki beceri kurslarının devam ettiğini, TOKİ tarafından modern yaşam alanlarında yaşamaları için Türkiye'de konut çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi.
Konuşmasında Türkiye'deki işsizlik sorununa da değinen ve tüm gelişmelere karşın işsizlik konusunun önemini koruduğunu ifade eden Ata, istihdam odaklı büyüme ve makro hedefler ile teşviklerle yapısal işsizlik sorununun ortadan kaldırılmasının da hedeflendiğini bildirdi.
En Çok Okunan Haberler
- Kurtulmuş'a tepki yağıyor: 'Alıştıra alıştıra...'
- Hizbullah'ın İsrail'e saldırısında onlarca yaralı!
- Hazal Kaya: 1 senedir şiddete maruz kalıyorum
- Bankalardan limit düşürmek isteyenlere uyarı
- Sessizliğini bozdu: Türkiye'ye dönecek mi?
- 'Vermezsen sonun Filistin olur'
- Helal Akreditasyon Kurumu'ndan Köfteci Yusuf açıklaması
- 35 sene sonra ilk kez 'plütonyum çekirdeği' ürettiler
- İlber Ortaylı 'Milli bir felaket' diyerek herkesi uyardı
- Demet Tuncer: CIA'in teklifini reddettim!