RTÜK, TRT için 3 isim verdi

TRT'nin Genel Müdürlüğü için adaylar belli oldu. RTÜK'ün görev süresi 21 Kasımda dolacak TRT Genel Müdürünün yerine atama yapılması için Başbakanlığa bildireceği adaylar İbrahim Şahin, İrfan Barut ve Hikmet İnce.

Yayınlanma: 11.11.2011 - 11:39
Abone Ol google-news

RTÜK, 6112 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun ile 2954 Sayılı Türkiye Radyo ve Televizyon Kanununun amir hükümleri gereğince, 21 Kasım 2011 tarihinde görev süresi sona erecek olan TRT Genel Müdürünün yerine atama yapılması için aday belirlemek üzere bugün bir toplantı yaptı. Toplantı sonrasında RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, "Toplantıda yapılan seçim sonucunda aday olarak belirlenen İbrahim Şahin, İrfan Barut ve Hikmet İnce'nin isimlerinin Başbakanlığa bildirilmesine karar verilmiştir" denildi.
 

Üç aday

RTÜK'ün Başbakanlığın değerlendirmesine sunduğu adaylar arasında bulunan RTÜK Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı İrfan Barut, Dokuz Eylül Üniversitesi İ.İ.B.F Maliye Lisans bölümü mezunu. 1964 doğumlu Barut, TODAİE Kamu Yönetimi bölümünde Yüksek Lisans yaptı.

Bir diğer aday, 1965 doğumlu RTÜK Başkanlık Müşaviri Hikmet İnce, ODTÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Lisans, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Lisans, ODTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans, TODAİE Kamu Yönetimi Yüksek Lisans derecelerine sahip bulunuyor.

Barut ve İnce'nin RTÜK'ün açıkladığı "başvuran aday adayları" listesinin en son sıraları olan 41 ve 42'nci sıralarında yer almaları dikkati çekti.

TRT Genel Müdürlüğü için adı "banko" görülen şimdiki Genel Müdür İbrahim Şahin ise Ankara Hukuk Fakültesi lisans mezunu. İbrahim Şahin, TRT'nin yayın politikası ve kadroları belirlerken Amasyalılara öncelik vermek gibi iddiaların hedefi olmuştu.
 

İbrahim Şahin

İbrahim Şahin, 1962 yılında Amasya'da doğdu. Şahin, mesleki bilgi ve deneyimini geliştirmek, İngiliz İdari Sistemi üzerinde çalışmalar yapmak üzere bir süre İngiltere'de bulundu. Şahin, 1990 yılında sırasıyla Samsun, Konya, Kars, Bitlis ve Kastamonu'ya bağlı ilçelerde kaymakamlık yaptı, 2001 yılında İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliğine atandı. Şahin, kısa süre sonra İçişleri Bakanlığı Kriz Merkezi'nde Sekreterya Başkanlığı görevine getirildi. 58. Hükümetle birlikte Ulaştırma Bakanlığı'nda görev alan Şahin, bir süre Bakan Danışmanlığı yaptıktan sonra 2003 yılında PTT Genel Müdürlüğü'ne atandı. Şahin, PTT'de gerçekleştirdiği kurumsal değişim ve yenilenme çalışmalarının yanı sıra PTT Bank Projesi'nden dolayı "2004 Kaynakları Etkin Kullanma ve Maliyetleri Düşürme Yılı Birincilik Ödülü"ne layık görüldü. Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarlığı'na Nisan 2005'te atanan Şahin, Türk Telekomünikasyon AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ve Türkiye Golf Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini de sürdürüyordü. "Kamu reformu" ve "e-devlet" projelerinde deneyim ve donanıma sahip olan Şahin'in "kriz yönetimi" konusunda makaleleri de bulunuyor. Şahin, 2003'ten bu yana, başta elektronik haberleşme olmak üzere, Türkiye'deki bilişim ve iletişim alanında gerçekleştirilen projelerin tamamında aktif olarak yer aldı. Evli, bir çocuk babası olan İbrahim Şahin, İngilizce biliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler