Ruhi Su 25. yıl anma gecesi

"Türkü söylemek benim için aşk halidir" diyen Ruhi Su, dostları ve korosu tarafından aramızdan ayrılışının 25. yılında Zincirlikuyu'daki mezarı başında anıldı. Anma etkinliği, dün akşam Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi'nde saat 20.00'de düzenlenen "Ruhi Su 25. Yıl Anma Gecesi" siyle devam etti.

Ruhi Su 25. yıl anma gecesi
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 20.09.2010 - 21:00

İrfan Ertel’in vakıf arşivinden hazırladığı, Ruhi Su’nun çocukluğundan opera yıllarına, ailesinden konser salonlarına miting alanlarına uzanan dia gösterimiyle başlayan gecede “Ruhi Su Fotoğrafları” sergisi de açıldı.

Şef Refik Köksal’ın yönettiği geceye 1975’te Ruhi Su’nun Sümeyra Çakır’la birlikte Dostlar Tiyatrosu bünyesinde kurdukları Dostlar Korosu’ndan katılabilen tüm koristler ve şeflerden  Ortaç Aydınoğlu, Hüseyin Tutkun, Öcal Öcalan, Berktay Akyıldız  katıldı. Koroya sesiyle sazıyla ustanın ilk öğrencilerinden Karabey Aydoğan eşlik etti. Koro, Ruhi Su’nun son çalışması olan “Develioğlu” derlemesini, koro için düzenleyen Hüseyin Tutkun yönetiminde ilk kez seslendirdi. Geceye DİSK önceki Genel Sekreterleri’nden Mehmet Atay, Pakrat Estukyan ve Bertan Onaran konuşmacı olarak, Yusuf Başaran sazı ve sözüyle, Şule Kocaman ve Feryal Öney solist olarak katıldılar. Konuşmacılar tarihsel süreç içinde, Cumhuriyet’in yetiştirdiği Ruhi Su’nun Türkiye’nin aydınlık yüzünü temsil ettiğini vurguladılar. Aynı süreç içinde Türkiye’yle birlikte acı, işkence ve zulüm çektiğini, asla pes etmediğini, boyun eğmediğini de anılara, türkülere dayanarak özlemle, saygıyla hatırlattılar.

Ruhi Su Dostlar Korosu, “Ellerinde Pankartlar” ve “Şişli’de Üç Kız” türküleriyle başladıkları geceyi Ruhi Su’nun sesi eşliğinde halk korosunun da katılımıyla söyledikleri “Drama Köprüsü”yle noktaladılar.

Anma etkinlikleri 27 Eylül Pazar günü Galatasaray Atilla İlhan Kültür Merkezi’nde saat 17.00’deki birliktelikle devam edecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler