Rum basınından KKTC'de sahte içki iddiası

Rum gazete Simerini, KKTC'deki "bazı eğlence yerlerinde ve yasadışı kumar merkezlerinde" müşterilere sunulan alkollü içeceklerin sahte olduğunu ve sağlık açısından bazı zararlarının bulunduğunu iddia ederek, birçok Kıbrıslı Rum gencin sahte içkinin tüketilmesinden dolayı stres ve asabiyet semptomlarıyla karşı karşıya olduğunu iddia etti.

Yayınlanma: 03.01.2012 - 14:16
Abone Ol google-news

Haberde, Rum Devlet Laboratuarının gerçekleştirdiği detaylı analizlerin sonucunda, "Kıbrıs piyasasında dolaşan ve çeşitli Avrupa-Asya ülkelerinden ve işgal altındaki bölgelerden ithal edilen çeşitli alkollü içeceklerin sahte olduğunu tespit ettiği" ileri sürüldü.
 

Gazete, bu içeceklerin "yasadışı kumar merkezlerinde" müşterilere sunulduğunu da öne sürerek, KKTC'deki bazı "kulüplerin" gençlerin sağlığı açısından tehlike arz ettiğini yazdı.

Gazete, birçok Kıbrıslı Rum gencin Lefkoşa'nın Kuzey bölgesindeki bazı gece kulüpleri ve kumarhanelerde aynı zamanda kumar ve yasadışı bahis oynanan yerlerde servis edilen sahte içeceklerin tüketilmesinden dolayı stres ve asabiyet semptomlarıyla karşı karşıya olduğunu iddia etti.

Söz konusu içeceklerin tüketilmesinin ardından ortaya çıkan depresyon ve yüksek ateşin, şiddetli baş ağrıları, mide rahatsızlıkları ve saldırgan davranışlara sebep olduğunu savunan gazete, Rum Devlet Laboratuarının analiz sonuçlarının, Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Praksula Andoniadu ile Devlet Laboratuarı Müdürü Popi Kanari'nin önümüzdeki günlerde düzenleyeceği basın toplantısında açıklanacağını da ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler