Sabah yazarı Altınok “Size ne?" ne dedi ama... O 'saygısızlık' ne olacak?

Sabah yazarı Melih Altınok, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın masasında su bardağıyla ilgili haberler üzerine "Burası İran mı, Arabistan mı?” diye sordu.

Yayınlanma: 10.05.2021 - 12:45
Sabah yazarı Altınok “Size ne?
Abone Ol google-news

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Turkuvaz grubu bünyesindeki Sabah gazetesinin yazarlarından Melih Altınok, bugün yazdığı yazısında laikliği hatırlayarak ‘Burası İran mı Arabistan mı?" dedi.

Altınok'u bu soruyu sormaya iten ise, geçtiğimiz günlerde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sosyal medyada çokça konuşulan, "81 ilden gençlerle online iftar görüşmesi" sırasında masasında fark edilen ayrıntıyla ilgiliydi.

Sözkonusu görüşme sırasında, Erdoğan'ın masasında su dolu bir bardağın bulunduğu, daha sonra ise bu bardağın kaldırıldığı fark edilmişti. Sabah yazarı Altınok, "Yallah İran'a!" başlıklı bir yazı kaleme alıp konuyla ilgili yapılan haberlere tepki gösterdi. “Size ne kimin oruç tutup tutmadığından?" diyen Altınok, "Bir siyasetçinin Ramazan’da su içmesi, içmemesi haber konusu mudur? Burası İran mı, Arabistan mı?” ifadelerini kullandı.

SUYU İÇEN AKP'Lİ OLMAYINCA...

Melih Altınok'un Erdoğan'ın masasındaki sudan sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin laik niteliğini hatırladığını gösteren bu sözler, akıllara Altınok'un köşe yazarı olduğu Sabah gazetesinin geçmişte oruç üzerinden muhalefeti hedef alarak yaptığı bir "haber"i getirdi.

Tarih 9 Mayıs 2019. Meclis Genel Kurulu görüşmeleri sırasında kürsüde konuşma yapan CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, konuşmaya ara verip su içince AKP'li bir vekilden Köse'ye "Ramazan'a saygı gösterin" tepkisi gelmişti.

Sabah gazetesi de Köse'yi iftar saatinden önce su içti diye "CHP'li vekilin Ramazan ayı saygısızlığı!" başlıklı haber yaparak hedef almıştı.

İşte Sabah'ın o "haber"i:




İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler