Sadullah Ergin temizliği mi?

Aralarında Antakya Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı Merkezi üyeleri ile gazetecilerin de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 04.12.2013 - 21:27
Abone Ol google-news

Hatay’ın İskenderun, Antakya ve Samandağ ilçelerinde aralarında Antakya Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı Merkezi (EHDAV) üyeleri ile gazetecilerin de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Operasyonla ilgili gizlilik kararı alındığı için resmi bir açıklama yapılmazken 10 kişinin THKP- Acilciler örgütü lideri Miraç Ural ile bağlantıları oldukları iddiasıyla gözaltına alındığı belirtildi.

Adana Terörle Mücadele Savcılığı’nın talimatı üzerine Hatay Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne bağlı sivil polisler Hatay’ın İskenderun, Antakya ve Samandağ ilçelerinde önceki gün sabah 05.00 sıralarında değişik adreslere eşzamanlı baskın düzenleyerek İskenderun’da çeşitli gazetelerde köşe yazarı olarak çalışan Nesrin Rihani, Ferit Meynioğlu, Mehmet Gözel, Fikret Aslan, Umut Aslan, Hafız Kelahmetoğlu, Gülnaz Muhammed, Celal Nihadioğlu, Ferhat Kahleoğulları ve adı belirlenemeyen bir kişiyi gözaltına aldı. Operasyonla ilgili gizlilik kararı alındığı için resmi bir açıklama yapılmazken avukatlar 10 kişinin 12 Eylül 1980 darbesinin ardından çöken THKP-Acilciler örgütü lideri Miraç Ural ile bağlantıları oldukları idddiasıyla gözaltına alındıklarını belirtti. Gözaltına alınanların ifadelerinin ardından Adana’ya sevk edileceği bildirildi. İskenderunlu gazeteci Nesrin Rihani’nin kızı Zeynep Rihani, baskın sırasında Facebook adresi üzerinden yaptığı açıklamada, “Az önce evimiz Adana Başsavcılığı’ndan izinli belgeyle polisler tarafından arandı, gerekçe belirtilmeksizin. Muhtemel annemin ÖSO karşıtlığı, direnişe desteği, Suriyeli oluşu, gerçekleri köşe yazısına taşıması buna etken oldu” yazdı. EHDAV Başkanı Ali Yeral, “Gözaltına alınanların, Adana’dan özel mahkemeyle terör suçundan ve gizlilik kararıyla yargılanacakları bildirildi. Arkadaşlarımız serbest kalana kadar olayı an be an çok yakından takip etmekteyiz” dedi.

 

Sadullah Ergin temizliği mi?

CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, baskınlara hiçbir gerekçe gösterilmemesinin kaygı verici olduğunu vurgulayarak “Bu insanlar ne ile suçlanıyor, hangi gerekçeler ile gözaltına alınıyor, bu insanlar yürütülmekte olan bir soruşturmaya mı eklemlenmek isteniyor, henüz bilinmiyor? Öyle görülüyor ki; AKP hükümeti 30 Mart yerel seçimleri öncesi bir temizlik harekâtı yürütmekte. AKP’nin Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı olan Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in kente gelmesinden önce bir temizlik harekâtı, bir alan açma operasyonu için düğmeye basılmış görünüyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler