'Sağlık Bakanlığı toplumu bilgilendirmiyor'

Türk Tabipler Birliği (TTB) Genel Sekreteri Bayazıt İlhan, Sağlık Bakanlığı'nın kızamık gibi önemli bir konuda toplumu bilgilendirmediğini belirtti.

Yayınlanma: 11.12.2012 - 13:41
Abone Ol google-news

Türk Tabipler Birliği (TTB) Genel Sekreteri Bayazıt İlhan, TTB Genel Merkez'de düzenlediği basın toplantısında, ülkede birçok bulaşıcı hastalığa karşı çeşitli programların yürütüldüğünü söyledi. Kızamık Bilimsel Danışma Kurulu kararıyla İstanbul için aşılama programında yeni bir düzenlemeye gidildiğini belirten İlhan, ''TTB'ne sadece İstanbul'da değil Ankara, Adana, Yozgat gibi ülkemizin pek çok bölgesinde kızamık olguları görüldüğüne dair bilgiler ulaşmaktadır. Tüm bunların yanında iki asistan hekimin de kızamık hastalığına yakalandığı bilgisi var. Sağlık Bakanlığı kızamık gibi önemli bir konuda toplumu bilgilendirmemektir. Bu nedenle hastalığın ülkemizin değişik yörelerinde yayılma olasılığı da mevcuttur'' dedi.
İlhan, aile hekimlerinin bu mücadelede zorlandığını ifade ederek, Suriye'den gelen bebeklerin aşılama durumlarının da takibinin önemli olduğunu kaydetti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon