Sağlıkçılardan iş bırakma eylemi

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Aksaray Şubesi adına toplanan bir grup, İstanbul Üniversitesi (İÜ) sağlık kurumlarında ''Performansa Dayalı Döner Sermaye Sistemi''ne geçilmesini, bir günlüğüne işi bırakarak protesto etti.

Yayınlanma: 31.05.2011 - 10:46
Abone Ol google-news

İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Diş Hekimliği Fakültesi önünde toplanan grup adına basın bildirisini okuyan SES Aksaray Şubesi Başkanı Ersoy Adıgüzel, 'Performansa Dayalı Döner Sermaye Sistemi''ne geçildiğini anımsatarak, döner sermayelerin dağıtımında gecikmeler yaşandığı gibi çalışanlar arasında adaletsiz bir dağıtımın yapıldığını ifade etti.

Adıgüzel, klinikler arasında farklı tutarlarda ödeme yapıldığını kaydederek, aynı unvan ve derecede olan personeller arasında dahi uçurum denecek oranda fark bulunduğunu, bu durumun çalışanlar arasındaki iş barışını bozduğunu ve fakülte içerisinde huzursuzluğa yol açtığını belirtti.

Sağlık çalışanları olarak döner sermayenin maaşlara eklenerek emekliliğe yansımasını ve temel maaşların insanca yaşayacak düzeye çıkarılmasını istediklerini bildiren Adıgüzel, diğer taleplerini ise şu şekilde ifade etti:

''Herkese eşit, ücretsiz, nitelikli ve ulaşılabilir bir sağlık hizmetinin mümkün olduğunu biliyor, bunun için sağlığa bütçeden daha fazla kaynak aktarılmasını ve sağlıkta dönüşüm programından vazgeçilmesini talep ediyoruz. Döner sermaye dağıtımındaki adaletsizlik giderilmediği takdirde, sağlık hizmetini, üretimden gelen gücümüzü sorun giderilene kadar kullanmaktan çekinmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz''.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler