Sağnak yağışa dikkat

Türkiye'nin kuzey ve batı kesimlerinde aralıklarla görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Marmara'nın Güney ve Doğusu, Kuzey Ege ile Eskişehir, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Çanakkale'de, sağanak yağış yaşamı olumsuz etkiledi.

Yayınlanma: 04.06.2009 - 07:21
Abone Ol google-news

Çanakkale, kent merkezinde gece başlayan ve sabah saatlerine kadar süren gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle, kentin bazı cadde ve sokaklarında su birikintileri oluştu. Belediye ekipleri, tıkanan rögarları açmak için çaba gösterdi.

Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, yağışlı havanın bugün öğle saatlerine kadar süreceğini bildirdi. Yetkililer, son 7 saatte metrekareye 14 kilogram yağış düştüğünü kaydetti.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden elde edilen bilgilere göre; Türkiye'nin kuzey ve batı kesimlerinde aralıklarla görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların Marmara'nın Güney ve Doğusu (İstanbul'un Anadolu yakası, Çanakkale, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Balıkesir il merkezi ile Bandırma, Ayvalık, Burhaniye ve Edremit ilçeleri), Kuzey Ege (İzmir, Manisa, Kütahya, Uşak) ile Eskişehir, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, Kuzey ve batı bölgelerde yağışla birlikte 6 ila 8 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar ise, genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, iç kesimler ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetlice esecek
 

Bölgelerde hava

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğusu (İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Kocaeli) ile Tekirdağ çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, İstanbul'un Anadolu yakası, Çanakkale, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Balıkesir il merkezi ile Bandırma, Ayvalık, Burhaniye ve Edremit ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları ile zamanla bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Kuzey Ege'de (İzmir, Manisa, Kütahya, Uşak) kuvvetli olması bekleniyor

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz (Antalya, Isparta, Burdur) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve batısı parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ankara, Çankırı ve Eskişehir çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Eskişehir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz ile Samsun, Amasya, Tokat ve Ordu çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeyi parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır ile Erzurum'un kuzey ve doğu çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler