Şahin, grup başkanvekilleriyle görüştü
İktidar ile muhalefet partileri 5 yasa tasarısının 11 Ocak ile 20 Ocak tarihleri arasında Genel Kurul'da görüşülmesi konusunda uzlaştı.
Varılan uzlaşı sonucunda Türk Ticaret, Türk Borçlar, HMUK ve iki ayrı tatbikat kanunları Genel Kurul'da varılan uzlaşı çerçevesinde 11 Ocak ile 20 Ocak tarihlerı arasında görüşülecek. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, AKP, CHP, MHP ve BDP Grup Başkanvekilleri ile yemekli toplantıda bir araya geldi.
AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ve BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız'ın katıldığı toplantıda, daha önce 5 ayrı yasa için kurulan uzlaşı komisyonu çalışmaları gözden geçirildi. Toplantının ardında açıklama yapan AKP Grup Başkanvekili Elitaş, tüm gruplarla yaptıkları anlaşma çerçevesinde 11 Ocak Salı günü TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelere; Türk Borçlar Kanunu Tasarısı ile başlayacaklarını ardından da Borçlar Kanunu'nun uyum yasası ile devam edeceklerini söyledi.
Elitaş, ardından HMUK ve sonrasında Türk Ticaret Yasa Tasarısı ve Türk Ticaret Kanunu'nun uyum yasası ile görüşmeleri tamlayacaklarını dile getirdi. Elitaş, Genel Kurul'un, saat 13-23 saatleri arasında çalışacağını kaydetti. TBMM Genel Kurulu'nda görüşmelerin 20 Ocak'ta tamamlanacağını belirten Elitaş, uzlaşılan diğer konularla ilgili şunları söyledi; "Türk Ticaret Kanunu için alt komisyon Pazartesi çalışmalarına devam edecek. Türk Ticaret Kanunu'nda, 85 önerge üzerinde uzlaştık. 9 önerge üzerinde Genel Kurul'da arkadaşlarımız farklı önergeler verecek.
MHP'nin verdiği 46 önerge tekrar komisyonda görüşülecek. Diğer siyasi partilerin önergeleri varsa onların da önergeleri görüşülecek. Türk Borçlar Kanunu'nda, 5 önerge veriliyor. Usul yasalarında da (HMUK) 2-3 önerge var. Uzlaştığımız önerge sayısı yaklaşık 100 gibi, uzlaşamadığımız önerge sayısı ise 10-12 civarında. MHP'nin verdiği 46 önergeyi komisyon tekrar pazartesi günü görüşecek."
TBMM'de 3 Aralık tarihinde 4 siyasi partinin uzlaşarak, bir araya gelip kamuoyuna deklare ettiği ve altına imza attığı usul ve esasların dışına bu toplantıda da çıkılmadığını belirten Mustafa Elitaş, başka kanunlarla ilgili hiçbir konu, hiçbir talebin masaya getirilmediğine dikkat çekti.
10 önergeyle ilgili nasıl bir yol izlenecek sorusuna karşılık Elitaş, "10 önerge konusunda her siyasi parti kendi teklifini getirecek. değerlendirilecek, bakılacak. Onlar bu 10 önergeyle değişiklik istiyor, biz aynen kalsın diyoruz" karşılığını verdi.
En Çok Okunan Haberler
- Suriyeliler memleketine gidiyor
- İlber Ortaylı canlı yayını terk etti!
- Yaş sınırlaması Meclis’te
- İBB, Bilal Erdoğan dönemindeki taşınmazları geri aldı
- Erdoğan'dan flaş 'Suriyeliler' açıklaması
- ATM'lerde 20 gün sonra yeni dönem başlıyor
- Lütfü Savaş CHP'den ihraç edildi
- Suriye’de şeriatın sesleri!
- 'Onun ne olduğunu iyi biliyoruz'
- Hamaney 'Suriye' sessizliğini bozdu!