Sahte e-postalara dikkat...
İnternette pek çok kişiye Cumhuriyet Gazetesi'ndenmiş gibi gösterilen ve Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ'u hedef alan sahte elektronik postaların gönderildiği ortaya çıktı. Sahte e-postaların Cumhuriyet Gazetesi ile bir ilgisi yoktur. Okurlarımızın bu e-postaları dikkate almamalarını rica ediyoruz.

"İlker Paşa, Fatih Ürek'in programına çıktı" başlığıyla gönderilen elektronik postalarda, gönderici adresi olarak "cumhuriyet@cumhuriyet.com.tr" adresi yer alıyor. Cumhuriyet okurları, benzer elektronik postaların Hürriyet Gazetesi adresi kullanılarak da gönderildiğini belirtiyorlar.
Söz konusu mektuplarla okurlar, Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ hedef alan bir "çizgi filmin" yayınlandığı web sitesine yönlendirilmeye çalışılıyor.
Günümüzde çok basit yazılımlarla, elektronik postaların "gönderici" bölümüne istenilen adres yazılabiliyor. Bu nedenle sadece Cumhuriyet ve Hürriyet adresleri kullanılarak dağıtılan bu sahte e-postaları değil, tüm elektronik postalarda "gönderici" adresinde yer alan bilgileri "ihtiyatla" karşılamanızı öneriyoruz. Sahte e-postalar sizi belli bir siteye yönlendirmeye çalıştıklarında verilen bağlantıyı tıklamayın. Bu tür e-postaları silin.

En Çok Okunan Haberler
-
İstanbul'da bir deprem daha!
-
Deprem haritası güncellendi: En riskli ilçeler açıklandı
-
CHP'nin olağanüstü kurultayı için iptal davası
-
'İstanbul’un ehline ve hak eden ellere emaneti...'
-
Deprem sonrası secdeye 'kimyacı prof' tebriği!
-
İmamoğlu'nun avukatının avukatı hakkında gözaltı kararı!
-
İşte İstanbul'un deprem riski en yüksek ilçeleri
-
Merkezde olanları nereden biliyorsun
-
Yunan profesörden İstanbul depremi değerlendirmesi
-
Erdoğan, Özel ve Bahçeli katılmadı