Şairlerden Yves-Rocher'e çağrı: Emekçilerin hakkını kabul edin

Dünya Şiir Hareketi (WPM) Türkiye grubu, 277 gündür direnen Flormar işçileriyle birlikte şiirler okudu.

Yayınlanma: 14.02.2019 - 23:15
Abone Ol google-news

Ataol Behramoğlu 

Flormar’ın ortağı Yves-Rocher kozmetik ürünleri şirketine de çağrı yapan şairler, “Bir çağrımız da Fransız şair arkadaşlarımıza. Yves-Rocher’ye Türkiye’deki emekçilerin haklarını kabul etmeleri yönünde baskıda bulununuz” dediler.

Yağmurun altında

Flormar’da Petrol İş Sendikası’na üye oldukları için işsiz bırakılan kadınlar aylardır direnişte. Gebze’deki fabrika önünde kışın soğuğuna, soba yakma yasağına karşın nöbet tutuyorlar. WPM Türkiye grubu da direnişin sesini tüm dünyaya duyurmak üzere, “Duvarsız Bir Dünya İçin Şiir” temalı şubat ayının ilk etkinliğini fabrika önünde düzenledi. Direnişçilerle birlikte şiirler okudular.

WPM’nin kurucularından yazarımız şair Ataol Behramoğlu, WPM’ye yazdığı mektupta, etkinliğin Flormar Fabrikası’nın önünde düzenlenmesini şöyle anlattı: “Flormar Fabrikası’nın dikenli tellerle çevrili duvarlarının önünde gerçekleştirdiğimiz şubat ayının ilk etkinliğinin gerçek bir amacı ve sembolik bir anlamı var. Bu kozmetik fabrikasının işçileri, sendikalı oldukları için işlerinden kovuldu. Neredeyse 300 gündür kapısı ve duvarları tıpkı bir hapishane gibi görünen fabrika önünde hakları için direniyorlar. Aradaki fark mahkûmların yalnız içeride değil dışarıda da olması. Bu duvarlar adalet ve adaletsizlik, emek ve sömürü arasındaki bariyerleri simgelemektedir.

Etkinliğimizin bir amacı da Flormar’ın Türkiye’deki bir bölümünü oluşturduğu Yves-Rocher kozmetik ürünleri şirketi hakkında kamuoyunu etkilemek ve harekete geçirmek. WPM Türkiye grubu olarak dünyadaki bütün ülkelerdeki şair arkadaşlarımıza Flormar direnişçilerinin durumunu ve mesajını aktarmaları çağrısında bulunuyoruz.” 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon