"Saldıranlar pişman olacak"

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, "İran nükleer sorununun çözümlendiğini, Batı ile görüşmelere gerek olmadığını ve İran'a karşı bir saldırı düzenleyeceklerin pişman olacaklarını" söyledi.

Yayınlanma: 01.12.2009 - 19:55
Abone Ol google-news

Ahmedinejad televizyondaki açıklamasında, ülkesine karşı, nükleer programından ötürü uygulanacak yaptırımların hiç bir sonucunun olmayacağını ifade etti ve "herhangi bir saldırıya girişenin de pişman olacağını" belirtti.

Ahmedinejad, "Yaptırımların etkisi olmayacak. Saldırganlar, parmaklarını tetiğe dokundukları anda, bu yaptıklarından pişman olacak" diye konuştu.

Ahmedinejad, ülkesinde nükleer santral inşa etmekte olan Rusya'yı da son Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu kararına desteğinden ötürü eleştirdi ve Moskova'nın bu desteği vermekle "hata yaptığını" savundu. Ahmedinejad, "Rusya'nın bu konudaki değerlendirmesinin doğru olmadığını düşünüyoruz" dedi.

 

"Batı ile görüşmelere gerek yok"

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, "İran nükleer sorununun çözümlendiğini ve Batı ile görüşmelere gerek olmadığını" söyledi.

Ahmedinejad, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) ile dostça ilişkiler döneminin sona erdiğini söyledi. Ahmedinejad, devlet televizyonundaki açıklamasında, UAEK'nin aldığı son İran karşıtı kararından ötürü, örgüt ile ilişkilerin düzeyini düşürmeyi düşündüklerini söyledi.

Bu kurum ile daha önce uluslararası hukukun kendilerini zorunlu tuttuğu yükümlülüklerin de ötesinde bir işbirliğine girdiklerini, ancak artık örgütün, İran'daki denetim haklarının kısıtlanması konusunu düşüneceklerini ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler