Saldırganın taktiği: Vur ve hareket et

Dallas saldırısının ardından polis şiddetine karşı protestolar ABD geneline yayılıyor. Başkan Obama birlik çağrısı yaptı.

Yayınlanma: 10.07.2016 - 20:34
Abone Ol google-news

ABD’nin Dallas kentindeki saldırıyı gerçekleştiren Micah Johnson’un evinde bulunan muharebe günlüğünden “vur ve hareket et” taktiği çıktı. Bu nedenle olay gecesi güvenlik görevlileri birden fazla saldırgan olabileceğini yönünde açıklamalar yapmıştı. Orduda özel timler tarafından kullanılan taktiğin amacı hedefe ateş ettikten sonra yer değiştirerek hedeflerin nereden ateş edildiğini anlayamamasını sağlamak.

Saldırının durduramadığı polis şiddetine karşı gösteriler önceki gün de devam etti. New York, Washington DC, Minnesota, Nashville, Indianapolis ve San Francisco’da gösteriler düzenlendi. Baton Rogue’da polis ve silahlı Kara Panter aktivistleri karşı karşıya geldi. “Black Lives Matter” hareketinin tanınmış aktivistlerinden DeRay Mckesson gözaltına alındı. Britanya’nın başkenti Londra’nın Brixton semtinde ABD’deki protestolara destek verildi. Saldırı sonrası ikili timler halinde görev yapmaya başlayan Dallas polisi, bir ihbar üzerine Dallas Emniyet Müdürlüğü’nün üç katlı otoparkında geniş çaplı arama yaptı. Helikopter destekli keskin nişancılar ve SWAT timleri ile gerçekleştirilen aramada K9 polis köpekleri ve zırhlı araçlar kullanıldı. Saatlerce süren arama sonrasında şüpheli bir duruma rastlanmadığı açıklandı. ABD’nin Florida eyaletinin güneydoğusundaki ada ülkesi Bahamalar, polis şiddeti ve protesto olaylarının yaşandığı ABD’ye gidecek vatandaşlarına dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

Obama: Bölünmedik

Başkan Barack Obama, Polonya’da düzenlenen NATO zirvesinin sona ermesinin ardından düzenlediği basın toplantısında ABD için zor bir hafta olduğunu belirtti ama “Amerika düşünüldüğü gibi bölünmüş bir ülke değil” vurgusunu yaptı. “ABD’de müthiş bir kutuplaşma olduğu ve 1960’lardaki duruma dönüldüğü doğru değil. Ayaklanmalar görmüyorsunuz, polis barışçıl gösteriler yapanların peşinde değil” diyen Obama, silah kontrolüne de değindi. Başkan Obama, “Eğer polisin güvenliğini düşünüyorsanız, o zaman silah kontrolü konuyla alakasız gibi davranamazsınız” dedi. Obama, istatistiklere göre, cinayet olaylarının 30 sene içerisindeki en düşük seviyelerde bulunduğunu kaydetti. “Kölelik bir anda bu ülkede ortadan kalkmadı ya da ABD Başkanı Obama siyahi diye ülkedeki ırkçılık çözülmedi. Yapacak daha çok işimiz var” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler