Saldırıya uğrayan RTÜK üyesi: Kurgulanmış bir saldırıydı

RTÜK’ün saldırıya uğrayan üyesi Öztunç: Kurgulanmış bir saldırıydı

Yayınlanma: 04.11.2014 - 18:05
Abone Ol google-news

Radyo Televizyon Üst Kurulu’nda bir personelin saldırısına uğrayan CHP kontenjanından seçilen üst kurul üyesi Ali Öztunç, “Bu saldırının kurgulanmış bir saldırı olduğunu düşünüyorum. Odama kadar gelen kişinin üzerinde silah da olabilirdi. Danıştay saldırısı bu şekilde gerçekleşmedi mi” dedi.

Önceki gün akşam saatlerinde Öztunç’un RTÜK’teki odasına giden personel, RTÜK içinde aktif muhalif kimliğiyle öne çıkan Öztunç’a, Atatürk’e sahip çıktığın gibi neden dini konularda da hassasiyet göstermiyorsun, sahip çıkmıyorsun” diye yüksek sesle bağırmıştı. Öztunç’un üzerine yürüyen saldırgan, danışmanın araya girmesiyle durdurulmuştu. Saldırı anını ve yaşadıklarını Cumhuriyet’e anlatan Öztunç, şimdiye kadar televizyonlardan kime hakaret edildiyse, üye olarak son derece hassas davrandıklarını belirterek “Bana saldıran kişi, ‘Atatürk’e sahip çıktığın kadar dini konulara da sahip çık’ diyor. Dine yönelik ne saldırı yapılmış da biz tepki koymamışız? Tayyip Erdoğan’a da, Devlet Bahçeli’ye küfredildiğinde hep cezadan yana tavır koyduk” dedi.

‘Daha önce postayla taciz ettiler’

Saldırının “kurgulanmış bir saldırı” olduğunu vurgulayan Öztunç şöyle devam etti:

“Birileri bu arkadaşı öne sürdüler. Çünkü gece mesaisinde olması gerekirken gündüz kuruma geliyor. Spor kıyafetler giyiyor. Odama geldiğinde sekreter kendisini uyarıyor, ancak onu iteleyerek içeri giriyor. Karşıma geçip beni tehdit ediyor, ‘10 binleri buraya yığarım’ diyebiliyor. Peki ben soruyorum; bu kişi odaya girdiğinde elinde silah olsa, çekse sıksa ne olacaktı? Danıştay saldırısı böyle gerçekleşmedi mi? Devletteki en üst kurumlardan birisinde böyle bir olayın yaşanması gerçekten vahim.”

Saldırganın kendisine fiziki müdahalede bulunmadığını, masasını yumrukladığını belirten Öztunç, bu saldırıların altında, kendilerini korkutma, sindirme amacının yattığını, ancak hiçbir şekilde mücadeleden vazgeçmeyceklerini söyledi. Öztunç, “Bu gibi şeylerle bize gözdağı vermek istiyorlar. Çünkü biz, haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe isyan ediyoruz. Daha önce de elektronik posta yoluyla tehdit mesajları gelmişti, bu mesajları da sayın başkan ile paylaşmıştım” görüşünü dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler