Sam, Murat Dağı için söyledi

Maden mücadelesi veren köylülerden konserde kararlılık mesajı...

Yayınlanma: 08.11.2019 - 12:17
Abone Ol google-news

Murat Dağı Yok Olmasın Platformu tarafından Uşak Atapark’ta düzenlenen ‘Murat Dağı Şenliği’ kapsamında sanatçı Şevval Sam konser verdi. 

Ege Bölgesi’nin en yüksek sıradağı olan Murat Dağı’nda altın madeni başvurusuna “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu” raporunun verilmesinin ardından 60’a yakın kurum ve kişinin açtığı dava sonucunda bölgeyi incelemek üzere mahkeme tarafından bilirkişi heyeti atanmıştı. Bilirkişi Heyeti Karaağaç köyünde 235 hektarlık alanda inceleme yaptıktan 2 ay sonra kararını açıklamış ve Murat Dağı’nda madencilik faaliyetlerinin uygun olmadığı sonucuna varmıştı.

Sam konser öncesi maden çıkarılması için ÇED olumlu raporu verilen Kütahya’nın Karaağaç köyüne giderek orada köylülerle buluştu. Daha sonra da Murat Dağı’na çıkarak maden çıkarılmak istenen bölgeyi gezdi. 3 gün süren şenliğin son gününde Şevval Sam, türkülerini Murat Dağı için söyledi. Şevval Sam konserde “Bizim bu doğaya sahip çıkmamız lazım ki çocuklarımız sağlıklı büyüsün. Ağaçlarımıza, sularımıza kesilmeden sahip çıkalım. Yaşadığımız coğrafyanın kıymetini bilelim. Gençler dağlarınıza gidin, gezin, ağaçlarınızı görün ve doğanıza sahip çıkın. Siz buraya sahip çıktıkça ben hep sizinle olmaya devam edeceğim” diye konuştu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler