Samsun'un 'halk kültürü' araştırıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, halk kültürü konulu alan araştırmaları gerçekleştirdi.

Yayınlanma: 01.11.2019 - 09:49
Abone Ol google-news

Kültür ve Turizm Bakanlığı, halk kültürü alan araştırmaları kapsamında Samsun’da yaptığı araştırmaları tamamladı. Bakanlığa bağlı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü, her yıl planlanan program çerçevesinde çeşitli illerde yapılan halk kültürü alan araştırmalarını gerçekleştirmeye devam ediyor.

Bu araştırmalarda elde edilen bilgi ve belgeler, bakanlık bünyesindeki Halk Kültürü Bilgi ve Belge Merkezi’ne kazandırılıyor. Bu kapsamda, Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Samsun’da araştırmalar yapmak üzere görevlendirilen folklor araştırmacıları Müfit Ozan Özdemir (Ekip Başkanı/Samsun), Sermil Canik (Samsun), Uğur Demir (Düzce), Betül Arslan (AEGM), Yılgın Demir Dalar (AEGM), Sezai Yeşil (Çorum), Suzan Bingöl (Sakarya) ve Hünkar Kayhan Özdemir’den (Sivas) oluşan 8 kişilik bir ekip tarafından, Samsun’a ait kültürel değerlerin tespit edilmesi, kayıt altına alınması ve elde edilen belgelerin Halk Kültürü Bilgi ve Belge Merkezi’ne kazandırılması amacıyla 17 Ekim’de başlatılan halk kültürü alan araştırması tamamlandı.

Samsun Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda ilçe belediyeleri, ilgili kaymakamlıklar ve Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin teknik desteğiyle sürdürülen Samsun folklor alan araştırmaları kapsamında, Samsun’a bağlı Çarşamba, Ladik, Havza, Bafra, Asarcık, Alaçam, Vezirköprü, İlkadım ve Yakakent ilçelerindeki bazı yerleşim yerlerinde çalışmalar sürdürüldü. Çalışmada, “Hayatın dönüm noktaları” adı verilen doğum, evlenme ve ölüm gelenekleri, geleneksel el sanatları, geleneksel giyim kuşam ve süslenme, çocuk oyunları ve oyuncakları, yöresel mutfak kültürü ve halk mimarisi konularında derleme gerçekleştirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler