"Sanat polis nezaretine icra edilecek"

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, bir soru önergesiyle İstanbul Tophane'de sanat galerilerine yapılan saldırıyı TBMM Gündemine taşıdı.

Yayınlanma: 23.09.2010 - 08:55
Abone Ol google-news

Sevigen, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi verdi. İstanbul Beyoğlu'nda, önceki gün sanat galerilerinin açılışı sırasında yaşanan taşlı sopalı saldırının tüm sanat kurumlarını ve sanatçıları tedirgin ettiğini ifade eden Sevigen, örgütlü bir şekilde yapıldığı savunulan bu şiddet eyleminin nasıl ve kimler tarafından yapıldığının bir an önce yapılacak detaylı soruşturmayla aydınlığa kavuşturulmasını istedi. Daha önce de benzer sanat faaliyetlerinde yaşanan saldırıların, AKP hükümeti döneminde giderek arttığını, sanata ve sanatçıya yönelik şiddetle sindirme amacı güdüldüğünü kaydeden Sevigen, "Saldırının meydana geldiği yerde, mahalle halkının asla hedef olmaması gereken olayda bir kültürel çatışma yaşanmadan ortak bir çözüm noktasıyla bu sorunun yaşanmasına asla bir daha fırsat verilmemelidir. Eğer gerekli tedbirler alınmazsa Türkiye, polis nezaretinde sanat icra eden bir toplum haline dönüşecektir" dedi.

Bakan Atalay'a "Hükümetiniz döneminde, bu saldırıların giderek artması sanatı ve sanatçıyı şiddetle sindirmek, 'tasınızı tarağınızı toplayıp gidin' demek anlamına gelmiyor mu" diye soran Sevigen, "Türkiye'de barış ve huzur ortamının pamuk ipliğine bağlı olduğu şu günlerde, yetkililerin bu olayı, 'basit bir asayiş meselesi' olarak nitelemesi, ileride yaşanacak yeni Madımak olaylarına davetiye çıkarmak anlamına gelmiyor mu" sorusunun da yanıtlanmasını istedi.

Mardin uyarısı

Mardin'de bir medresede 25 Eylül'de yapılacak olan defilenin de saldırıya uğrayacağı duyumlarına ilişkin bir önlem alınıp alınmayacağını da soran Sevigen, Bakan Atalay'a "İnternet aracılığıyla daha önce de çekinmeden tehditler savuran bu saldırganların, defalarca saldırı içerikli haber ve mesaj vermelerine rağmen şimdiye kadar bir tedbir alınmamasının sebebi nedir? Saldırıya hedef olanların polisin müdahalesinin geciktiği iddiaları için bu olayda ihmali olanlar hakkında bir işlem yapacak mısınız" sorularını da yöneltti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler