Sandy mazotu da vurdu

Sandy kasırgasının etkili olduğu New York'da bir petrol rafinerisinde mazot sızıntısı tespit edildi. Rock müziğin efsanevi isimleri, ABD'yi vuran Sandy kasırgasında hayatını kaybedenlerin ailelerine yardım amaçlı konser verecek.

Yayınlanma: 01.11.2012 - 09:24
Abone Ol google-news

CNN televizyonu, New York eyaletinin New Jersey bölgesinde, petrol şirketi Shell'e ait bir petrol rafinerisindeki sızıntı nedeniyle 1 milyon 136 litre mazotun etrafa yayıldığını açıkladı.
CNN'e konuşan bir sahil güvenlik yetkilisi, sızıntının, kasırganın bir petrol tankında hasara yol açması sonucu meydana geldiğini belirtti.

Yayılan mazotu temizlemek için vakum kamyonlarıyla 100'den fazla görevlinin çalıştığı kaydedildi.

Yardım konseri

Kasırga sonrasında gösterdikleri çabalar nedeniyle yetkililere teşekkür eden Bruce Springsteen, kasırga nedeniyle ileri bir tarihe ertelediği konserinden elde edeceği geliri kasırga mağduru ailelere bağışlayacağını söyledi.

Müzik dünyasının önde gelen isimlerinden Jon Bon Jovi'nin de yardım amaçlı konser vereceği ancak tarihin henüz netleşmediği belirtildi.

Bir diğer ünlü şarkıcı Billy Joel'in yardım konseri ise yarın düzenlenecek.

 

Brooklyn'de bazı teknelerin battığı gözlendi

ABD'yi vuran Sandy Kasırgası'nın New York'ta en fazla etkilediği yerlerden Brooklyn'de bazı teknelerin battığı, selde sürüklenen eşya ve ağaç parçalarının okyanus kıyısında kalın bir çeper oluşturduğu gözlendi. Sheepshead Bay sahilinde ise bir çok Türk restaurantı ciddi hasar gördü.

Kasırganın etkisiyle ilgili bilgi veren İstanbul Restaurant sahibi Rıza Ataş, rüzgar ve sel baskınının restaurantın ön cephesindeki çinileri alıp götürdüğünü söyledi. Emmons Caddesi'nde Türklerin uğrak yeri olan Masal Cafe sahibi Selahattin Karakuş ise sel baskınında işyerinin demir kapısının zarar gördüğünü bütün malzemelerinin sular altında kaldığını bildirdi.

Bir başka sel mağduru Hindistan kökenli bayan esnaf Nazmia Chisti, su basan dükkanının durumunu gösterirken, ''Burası sabah geldiğimde ağzına kadar su ile doluydu. Ürünlerimin hepsi çamurlu suyun altında kaldı. Zararım çok büyük, sigortam da yoktu'' diye konuştu.

Brooklyn'de yaşayan Türk vatandaşlarının ev ve arabaları da sel baskınından zarar görürken, 'Coney Island' bölgesinde Türklere ait Eyüp Sultan Camii'nin de bodrum katı sular altında kaldı.

Brooklyn'in Okyanusa sıfır noktasında bulunan Manhattan Beach semtindeki evlerin şiddetli rüzgardan dolayı dış kaplamaları söküldü, okyanusa dikey uzanan bazı sokakların asfalt tabakalarının da sel suları tarafından sürüklendiği görüldü. Lüks villalar ciddi tahribata uğrarken sel ile birlikte gelen çamur deryası bazı arabaların üzerinden aştı.

Brooklyn şehrinin güney doğu bölgesindeki Coney Island bölgesine hala elektrik verilemezken, su tahliye çalışmaları devam ediyor. Gaz sıkışmasından dolayı havaya fırlayan mazgal kapakları ise hayati tehlike oluşturuyor. Afet bölgesinde cep telefonları da sinyal vermiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler