Sarıgül, Kılıçdaroğlu ile görüştü

Kılıçdaroğlu'na teşekkür ziyaretinde bulunan Sarıgül, "İstanbul'da Mustafa Sarıgül kazanmayacak, İstanbul'da sevgi kazanacak" dedi

Yayınlanma: 26.12.2013 - 14:59
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti.

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile genel merkeze gelen Sarıgül, Kılıçdaroğlu ile makamında yaklaşık bir saat görüştü.

Görüşme sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Salıcı, ziyareti Kemal Kılıçdaroğlu'nu pazar günü İstanbul'da yapacakları "İktidara Hazırlık Merkezi" ve il binasının açılışına davet etmek için gerçekleştirdiklerini söyledi.

Konuşmasında Sarıgül'den "İstanbul Belediye Başkanımız" diye bahseden Salıcı, "Allah söyletiyor" esprisi yaptı.

Coşkulu bir açılış gerçekleştireceklerini ve Kılıçdaroğlu'nu havalimanından itibaren büyük bir konvoyla karşılayacaklarını ifade eden Salıcı, "Pazar günü CHP'nin seçimi kazandığını tüm Türkiye görecek" dedi.

Sarıgül ise "kamuoyu yoklamalarının gereğini" yaparak, kendisinin adaylığını onaylayan Kılıçdaroğlu ve Parti Meclisi üyelerine teşekkür ederek konuşmasına başladı.

Sorumluluğunun farkında olduğunu dile getiren Sarıgül, "Başta genel başkanım olmak üzere, onun nezdinde tüm partili yurttaşlarıma teşekkür etmek için buradayım" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun yaptıkları daveti kabul ettiğini bildiren Sarıgül, açılışın merkezini genel başkanın yapacağını söyledi.

Siyasi parti gözetmeksizin tüm İstanbullular'ı açılışa beklediklerini kaydeden Sarıgül, şunları kaydetti:

"Çünkü İstanbul'da bizim ötekimiz olmayacak. İstanbul'da kin, nefret, sevgisizlik dönemini bitireceğiz. İstanbul'da barış, özgürlük ve demokrasi dönemi başlayacak. İstanbul'da din, dil, ırk, kültür, mezhep farkı kesinlikle gözetmeyeceğiz. İstanbul'da muharrem ayı da bizim, ramazan ayı da bizim. Başı kapalı olan kardeşlerimiz de bizim, başı açık kardeşimiz de bizim. İstanbul'da inançlara saygılı laikliği en üst düzeyde yurttaşlarımızla buluşturacağız. Cumhuriyetin değerlerini yurttaşlarımızla buluşturacağız. Pazar günü Sayın Genel Başkanımızın uğurlu elleriyle açacağı İstanbul Büyükşehir Hazırlık Merkezinin açılışının ardından, İstanbul'da çalmadığımız kapı, sıkmadığımız el kalmayacak. Projelerimizi, görüşlerimizi, düşüncelerimizi bütün yurttaşlarımıza anlatacağız. İnanıyorum ki yurttaşlarımız bu çağrımıza olumlu bir şekilde cevap verecekler. İstanbul'da Mustafa Sarıgül kazanmayacak, İstanbul'da sevgi kazanacak, barış kazanacak, CHP kazanacak."

İstanbul merkezli operasyonun gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine ise Sarıgül, tamamen İstanbul'u konuştuklarını söyledi.

Genel merkezdeki partililerle bir süre sohbet eden Sarıgül, Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu tarafından uğurlandı.

YAVAŞ DA ZİYARET ETTİ
Öte yandan CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş da Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti.

Sarıgül öncesinde gerçekleşen ziyaretin yaklaşık yarım saat sürdüğü belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler