Sarıkamış şehitleri anıldı

Sarıkamış şehitleri tüm yurtta anıldı. Kayseri’deki anma etkinliğinde, binlerce yurttaş iki koldan Erciyes Dağı’na tırmandı.

Yayınlanma: 04.01.2015 - 22:48
Abone Ol google-news

Birinci Dünya savaşında, Rusya’ya karşı başlatılan Sarıkamış harekâtı sırasında Allahuekber Dağları’nda donarak şehit olan 90 bin asker, dün yurt genelinde düzenlenen törenlerle anıldı. Türkiye’nin dört bir tarafından gelen 7’den 70’e her yaştan 30 bin kişi, Kars’ın Sarıkamış ilçesinin Kızılçubuk Köyü’nde buluştu. “Asımın Nesli Asrın Yürüyüşünde, Gök Allahuekber, Yer Allahuekber”
sloganıyla düzenlenen yürüyüşe TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kars Valisi Günay Özdemir, Kars Belediye Başkanı MHP’li Murtaza Karaçanta, milletvekilleri, askeri ve mülki yetkililer ile öğrenciler katıldı.

Sarıkamış’ın kamuoyuna mal edilmesinde önemli katkıları olan ve geçtiğimiz yaz Sarıkamış’ta silahlı saldırıya uğrayan ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez “can güvenliği” olmadağı gerekçesiyle yürüyüşe katılmadı. Yürüyüşe katılanlara kamyonlarla erzak, Türk bayrağı dağıtıldı ve şehitler için Kuran okundu. Daha sonra katılımcılar dev bayraklarla “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganlarıyla sıfırın altında 10 derece olan soğukta 8 kilometrelik Şehit Kurmay Albay Faruk Sungur yolunu izleyerek Yukarı Sarıkamış Mahallesi’ndeki tören alanına yürüdü. SoloTürk de bir gösteri uçuşu yaptı. Antalya, Bolu, Tokat, Kırıkale, Sakarya, Zonguldak, Kastamonu, Kocaeli, Çanakkele ve Manisa gibi pek çok ilde öğrenciler Sarıkamış şehitlerini andı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler