Şarkıyla şiir Albert Long Hall'de kucaklaştı

Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall konserlerinde dün akşam Polonya'nın AB Dönem Başkanlığı şerefine Polonya İstanbul Başkonsolosluğu tarafından desteklenen 'Şarkıyla Şiirin Kucaklaşması' adlı bir konser gerçekleşti.

Yayınlanma: 08.12.2011 - 14:17
Abone Ol google-news

Polonyalı sanatçılar; Mezzo Soprano (Alto) Lilianna Zalesinska, piyanist Piotr Szymanowicz ve viyola virtüözü Maria Tomala eşliğinde Schubert, Brahms ve Loeffler’in bestelerini seslendirdiler.

Alto sese en yaklaşan viyola tınısı sanatçıların yüksek virtüöz yorumlarıyla birleşti. Eserlerin güzelliği, eşlikçilerin şancıyla yüksek birlikteliği salonun akustiğinin de katkısıyla şarkıyla şiirin birbirini tamamladığı huzur veren bir müzik akşamı yaşandı. Viyola piyano ikilisinden Schubert’in Arpeggione Sonatı da konsere ayrı bir zenginlik kattı. Konser trionun Çaykovki’den seslendirdiği bisle noktalandı. Konserin sonunda, Polonya İstanbul Başkonsolosu Miroslaw Stawski, Evin İlyasoğlu’na Polonya'lı besteci ve müzisyenlere konser programlarında sık sık yer vererek katkıda bulunması dolayısıyla çiçek vererek teşekkür etti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler